El Clasico
11

VIDEO / Španski superkup: Realu naslov, debi Luke Modrića

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Nogometaši madridskog Reala pobjednici su španskog Superkupa. U revanšu na Santiago Bernabeuu slavili su s 2-1 u utakmici u kojoj je za "kraljevski klub" debitirao Luka Modrić.

Kako je u prvom susretu igranom prije sedam dana na Camp Nou bilo 3-2 za Barcelonu, zbog gola više u gostima slavio je Real i tako osvojio svoj deveti nacionalni Superkup, prvi od 2008., čime je prekinuo trogodišnju Barçinu dominaciju.

Real je zasluženo došao do pobjede u "el clasicu", prve domaće nad Barcelonom od maja 2008. godine (sedam susreta bez pobjede, dva remija i pet poraza, op.a.). U prvom su poluvremenu deklasirali katalonski sastav, a već nakon 19 minuta vodili su 2-0 nakon golova Gonzala Higuaina i Cristiana Ronalda. Lionel Messi zabio je 45. minuti gol iz slobodnog udarca, a bio je to ujedno jedini udarac katalonskog sastava u okvir gola u prvom dijelu.

  1. minuti utakmice Jose Mourinho u igru je uveo Luku Modrića, hrvatskog reprezentativca koji je ove sedmice iz Tottenhama prešao u Real, umjesto Mesuta Özila. Odigrao je Modrić vrlo kvalitetno prve minute u dresu "kraljevskog kluba", a mogao se čak i upisati u strijelce u prvoj minuti sudačke nadoknade, kada je nakon povratne lopte Karima Benzeme njegov udarac malo iskosa s desne strane unutar šesnaesterca blokiran.

Real je furiozno krenuo u susret, a već u petoj minuti je zicer Gonzalu Higuainu obranio Victor Valdes. Šest minuta kasnije argentinski je napadač ispravio svoju pogrešku. Visoku loptu u suparničku polovicu uputio je Pepe, Javier Mascherano ju je propustio zaustaviti, a argentinski je napadač zabio ispod Valdesa. U 19. minuti Cristiano Ronaldo je iskoristio slabiju odbrambenu reakciju Gerarda Piqueta i prizemnim udarcem malo iskosa s desne strane blizu ruba šesnaesterca izazvao oduševljenje na stadionu.

U 28. minuti susreta Barcelona je ostala s igračem manje nakon što je Adriano kao posljednji čovjek odbrane oborio Ronalda. Zanimljivo, od deset podijeljenih crvenih kartona u klasicima samo su dva dobili igrači Barcelone. I kada se činilo da će Barcelona otići na odmor s dva gola minusa ukazao se Messi i vratio nadu Kataloncima. Zabio je prekrasnim udarcem iz slobodnjaka s nekih dvadesetak metara.

U nastavku je Real kontrolirao susret iako je Barcelona u nekoliko navrata imala priliku izjednačiti. Ističe se "zicer" Pedra iz 62. minute koji je obranio Iker Casillas.

Supercopa, revanš utakmica:

Real Madrid - Barcelona 2-1 (Higuain 11, Ronaldo 19 / Messi 45), prva utakmica 2-3