Nogomet
22

Španski novinar otkrio kako je Alex Ferguson rasplakao Cristiana Ronalda

Piše: D. B.
Poznati španski sportski novinar Guillem Balague je u svojoj knjizi pod nazivom "Cristiano Ronaldo" otkrio kako je nekadašnji menadžer Manchester Uniteda Alex Ferguson rasplakao aktuelnu zvijezdu Real Madrida Cristiana Ronalda.

Kako to naziv knjige otkriva, Balague se fokusirao na karijeru portugalskog reprezentativca Cristiana Ronalda, a u jednom dijelu govori o vremenu dok je Ronaldo igrao za Manchester United, kao i o njegovom odnosu s Alexom Fergusonom. Legendarni škotski nogometni stručnjak je bio poznat po svom "fen tretmanu" koji je značio vikanje u lice igračima. Tu sudbinu je doživio i Ronaldo zbog sebičnosti na terenu.

"Ferguson se u svlačionici nije mogao kontrolisati. 'Šta misliš ko si ti? Pokušavaš sam igrati? Nikad nećeš biti igrač ako ovo budeš radio', vikao je na Ronalda, koji je počeo plakati. Drugi igrači su ga ostavili na miru. 'Morao je naučiti lekciju', rekao je Rio Ferdinand. To je bila poruka cijelog tima, ne samo Fergusonova. Svi su smatrali da Ronaldo mora naučiti lekciju", navodi u svojoj knjizi Balague.

Ronaldo je ranije Fergusona nazvao "ocem nogometa", a Ferguson je kazao da je Ronaldo jedan od samo četvorice igrača svjetske klase s kojim je ikada radio.

Otkako je Ronaldo 2009. godine iz Manchester Uniteda prešao u Real Madrid za 94 miliona eura, postao je jedan od najboljih igrača svijeta, a neki smatraju da je najbolji nogometaš svih vremena.

Ronaldo je u karijeri postigao više od 500 golova te je oborio rekord Raula Gonzalesa i postao najbolji strijelac u historiji Reala.