Nogomet
96

Španija naskuplja reprezentacija Mundijala, Zmajevi na 19. mjestu

Klix.ba
Reprezentacija BiH (Foto: Klix.ba)
Reprezentacija BiH (Foto: Klix.ba)
Brazilski finansijski časopis Valor objavio je vrijednosti svih reprezentacija učesnica ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva u Brazilu.

Nogometna reprezentacija BiH nalazi se na 19 mjestu od 32 učesnice Mundijala. Zmajevi vrijede nešto više od 128 miliona eura i po cijeni su na drugom mjestu u grupi F.

Najvredniji igrač bh. reprezentacije je Edin Džeko čiju je vrijednost Valor procijenio na nešto više od 28 miliona eura.

Prva je Španija koja vrijedi približno 490 miliona eura. Na drugom mjestu je Argentina čiji igrači vrijede 474 miliona eura dok su domaćini Brazilci na trećem mjestu sa vrijednošću od 470 miliona eura.

Među osam najvrednijih reprezentacija Mundijala su ušli i Njemačka (445 miliona), Francuska (398 miliona), Engleska (354 miliona), Belgija (336 miliona) i Italija (322 miliona). Reprezentacija Hondurasa ima najmanju tržišnu vrijednosti i ona iznosi oko 32 miliona eura.

Sve reprezentacije učesnice Mundijala vrijede 6,2 milijarde eura.

Najvrijedniji igrač Mundijala je Argentinac Lionel Messi čiju je vrijednost Valor procijenio na 138 miliona eura. Očekivano, drugi je Cristiano Ronaldo koji je vrijedan 107 miliona eura.