'Ko gubi ima pravo da se ljuti'
0

Španci za poraz krive Casillasovu djevojku

Totalsport
Sara Carbonero
Sara Carbonero
Španski navijači teško se mire sa senzacionalnim porazom ''furije'' od Švicarske 1-0 u prvom nastupu evropskih prvaka na Mundijalu u Južnoafričkoj Republici. Kako neko mora biti kriv, za ''Pedra'' su odabrali djevojku golmana i kapitena Španije Ikera Casillasa.

Dotična dama, Sara Carbonero, u Južnoj Africi zarađuje platu kao sportska novinarka španske TV stanice Telecinco. Uoči utakmice, tokom zagrijavanja ekipe za utakmicu, snimala je prilog iza Casillasovog gola.

Golman Real Madrida i ''furije'' nije imao puno posla na utakmici. No, u onim situacijama u kojima je Švicarska prijetila, nije bio dobar i siguran na golu kao obično. Mnogi smatraju da je i sukrivac za jedini gol na utakmici koji je postigao Gelson Fernandes.

Da stvar bude gora, njegova ga je djevojka, u svojstvu TV-reporterke, nakon utakmice upitala u intervjuu:

"Kako si mogao tako zabrljati".

Špance ljuti činjenica da je Sara Carbonero uopće prisutna u Južnoafričkoj Republici. Smatraju da njeno prisustvo ometa Casillasa, te da ima loš utjecaj na cijelu ekipu.

Nakon što su osluhnuli puls javnosti, čelnici spomenute TV stanice i sami su upitali svoju radnicu o njenom utjecaju na ekipu.

"Zar mislite da ja doista mogu utjecati na ekipu? Čista glupost", odgovorila je gospođica Carbonero.