Nogomet
8

Spalletti nakon pobjede protiv Austrije: Primili smo gol zbog opuštanja, to moramo izbjeći

Klix.ba
Luciano Spalletti (Foto: EPA)
Luciano Spalletti (Foto: EPA)
Iako je Roma pobijedila Austriju u Beču rezultatom 4:2 u Evropskoj ligi, trener Vučice Luciano Spalletti nije u potpunosti zadovoljan.

Austrija je povela već u 2. minuti golom Kayodea, ali je nakon samo tri minute kapiten reprezentacije BiH i napadač Rome Edin Džeko pogodio za izjednačenje. Potom je Edin u 18. minuti asistirao Danieleu de Rossiju, a onda je u 65. minuti bh. Dijamant postigao pogodak za 3:1. Nainggolan je u 78. minuti povisio na 4:1, a konačnih 4:2 je postavio Grunwald u 89. minuti susreta.

"Austria ima nekoliko interesantnih ofanzivnih igrača, ali smo drugi gol primili zbog opuštanja. To moramo izbjeći ne bismo trebali primati takve pogotke. Ipak, idemo u pravom smjeru, odlučni smo da pobjeđujemo. Poboljšanje sam vidio i tokom vikenda protiv Empolija, pokazali smo karakter i mentalitet. Večerašnja igra je potvrdila te impresije, time sam zadovoljan. Postajemo ekipa koja može napraviti dobre stvari bez stresa. Postoje trenuci kad se moramo uštinuti kako bismo ostali fokusirani", izjavio je Spalletti.

Roma se nakon četiri odigrana kola u grupi E nalazi na prvom mjestu sa osam bodova, dok je Austria druga s tri boda manje. Treća Astra ima četiri boda, a četvrta Vitoria Plzen tri boda.