Nogomet
13

Spahić uspješniji od Bičakčića, osam pogodaka u Frankfurtu

Piše: A. D.
Detalj sa večerašnje utakmice (Foto: EPA)
Detalj sa večerašnje utakmice (Foto: EPA)
Večeras je na programu bilo pet mečeva 16. kola Bundeslige u kojima nisu zabilježena iznenađenja. Nastupilo je i nekoliko naših internacionalaca.

Borussia Dortmund ponovo nije osjetila slast pobjede na svom Westfalenu, a bod je ovog puta odnio drugoplasirani Wolfsburg. Meč je okončan rezultatom 2:2.

Strijelci za domaćina bili su Aubemeyang i Immobile, dok su za goste pogađali De Bruyne i Naldo.

Priključak za drugoplasiranim Wolfsburgom zadržao je tim Borussije M'gladbach koji je rezultatom 4:1 bio bolji od Werdera iz Bremena. Kruse, Wendt, Kramer i Hrgota pogađali su za domaće, dok je jedini gol za Werder majstorski iz slobodnog udarca postigao Zlatko Junuzović. Izet Hajrović u igru je ušao u 65. minuti.

Bayer Levekusen nastavio je sa dobrim igrama i na gostovanju kod Hoffenheima. Apotekari su ovog puta ostvarili minimalnu pobjedu, a jedini strijelac bio je Kiesling nakon lijepo izigrane akcije. Ermin Bičakčić u timu Hoffenheima, odnosno Emir Spahić u timu Leverkusena igrali su po 90 minuta. Sejad Salihović ponovo nije ulazio u igru.

Schalke je preokretom došao do nove pobjede i to na gostovanju kod Paderborna rezultatom 2:1. Domaći su poveli preko Ayhana koji je pogodio vlastitu mrežu, a preokret su kreirali Choupo – Moting i Neustadter. Mario Vrančić u poraženom timu odigrao je svih 90 minuta.

Najzanimljiviji meč večeri odigrali su Frankfurt i Hertha. Publika je uživala u čak osam pogodaka, od kojih su dva postignuta u samom finišu meča. Konačan rezultat glasio je 4:4.

Brooks, Ben Hatira i Schieber pogađali su za ekspresnih 3:0 za goste. Potom se Eintracht sa dva brza pogotka vratio u život, a strijelci su bili Aigner i Haris Seferović. U nastavku gosti postižu još jedan pogodak i dolaze do dva pogotka prednosti. Strijelac je bio Niemeyer. Uporni Frankfurt uspijeva prvo smanjiti, a potom i izjednačiti rezultat, a strijelac je u dva navrata bio Meyer.

Tabela:

Bayern 42 Wolfsburg 31 M'gladbach 27 Leverkusen 27 Schalke 26 Augsburg 24 Hoffenheim 23

Hannover 23 Frankfurt 22 Koln 19 Mainz 18 Paderborn 18 Hertha18 HSV 16 Stuttgart 16 Dortmund 15 Freiburg 14 Bremen 14