Kapiten BiH u nemilosti sudije
0

VIDEO / Spahić "skrivio" nepostojeći penal i dobio crveni karton

Sarajevo-x.com
U prijateljskom susretu odigranom u nedjelju navečer između Seville i Napolija, kapitenu bh. Emiru Spahiću je nakon ulaska u igru prvo "sviran" nepostojeći prekršaj i jedanaesterac nad Marekom Hamšikom, a nekoliko minuta nakon toga je neopravdano dobio i crveni karton nakon što je pokušao smiriti strasti na terenu.

Spahić je u igru ušao u 70. minuti. Susret je započeo s klupe jer je u susretu s Espanyolom slomio nos, tako da trener Seville nije želio mnogo rizikovati. Nakon ulaska u igru, stvari na terenu su se počele odvijati loše po našeg kapitena. Njegova je ekipa vodila rezultatom 2:0 kada je sudija na tom susretu nakon duela Spahića i Hamšika dosudio nepostojeći penal. Slovački reprezentativac je iscenirao ovaj prekršaj. Nakon toga je namjestio loptu na bijelu tačku i smanjio rezultat na 2:1.

No, to nije bilo sve. Nekoliko minuta kasnije, nakon što su se uzburkale strasti na sredini terena, Spahić je pokušao smiriti situaciju, Pri tome ga je udario jedan igrač Napolija. Sudija je nakon gužve crveni karton bez ikakvog razloga dodijelio Spahiću i poslao ga u svlačionicu. Sevilla je na kraju slavila rezultatom 2:1, a Spahić će po svemu sudeći željeti što prije zaboraviti ovu utakmicu, koja je bila sve samo ne prijateljska, jer je i Napolijev Maggio dobio crveni karton, kao i Lucarelli u samoj završnici utakmice.