Uoči susreta u Zenici
0

Spahić: Pale su teške riječi, s pritiskom protiv Albanije

Piše: N. Jamaković
Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
(Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
"Bilo bi besmisleno izvesti istu ekipu kao u Rumuniji, ali moramo voditi računa i o tome da ipak izvedemo najbolji tim koji je u stanju pobijediti Albaniju. Napravit ću stoga vjerovatno dvije izmjene u ekipi, ali sad o imenima ne bih", rekao je selektor nogometne reprezentacije BiH Safet Sušić na pres-konferenciji na Ilidži.

"Albanci imaju bod više od nas. Bit će teško dati im prvi gol i zato moramo biti strpljivi. Volio bih da mogu izvesti tri napadača, ali ćemo igrati s dvojicom u napadu", rekao je Sušić, ističući veoma dobru partiju koju su Albanci pružili u duelu s Bjelorusijom.

Na kraju, selektor je istakao kako očekuje veliku podršku navijača u Zenici, kao i dosad, te je napomenuo kako Albaniju možemo i moramo pobijediti. Kad je riječ o sramnom porazu u Rumuniji, selektor je naveo kako odgovornost prvo snosi on, a onda i igrači.

"Utakmica nije bila pripremljena na pravi način. Odgovoran sam i ja i igrači, ali i ljudi oko reprezentacije koji mi nisu pružili potrebnu pomoć", zaključio je Pape.

Kapiten Emir Spahić upitan je o klanovima u reprezentaciji, odnosno o tvrdnjama da on predvodi igrače koji ruše Sušića.

"Govorilo se da sam ja taj koji ruši i neke ranije selektore, međutim, to su sve gluposti. Nema ništa od toga, nek je na čast onima koji se služe takvim pričama", odgovorio je Spahić.

Dodao je kako su igrači svjesni sramotnog poraza u Rumuniji, te da stoga moraju biti i spremni podnijeti i trpjeti kritike.

"Osjećamo veliki pritisak zbog tog poraza, palo je i dosta teških riječi... Međutim, najbolje je da se sada okrenemo utakmici s Albanijom, jer još imamo dobre šanse za drugo mjesto", kaže Spahić.

Zvjezdan Misimović je dodao kako protiv Albanije moramo pobijediti, jer smo domaćini. Kazao je da bi isti rezultat morali tražiti i da nismo izgubili u Rumuniji.

Selektor Sušić je naveo da će Senad Lulić, koji se žalio na povredu, biti spreman za utakmicu, kao i svi ostali igrači.