Nogomet
116

Spahić: Nadamo se da ćemo biti prvi bh. tim koji će izbaciti Izraelce

FENA
Amir Spahić (Foto: FENA)
Amir Spahić (Foto: FENA)
Sloboda je u prvom pretkolu Evropske lige za protivnika dobila Beitar iz Jerusalema. Prvi susret igrat će na Bilinom Polju u Zenici 30. juna, uzvrat je u Izraelu 7. jula.

Tuzlaci se trenutno pripremaju u Čatežu i nakon što su saznali ime suparnika u Evropskoj ligi, ubrzano skupljaju informacije o rivalu.

"Nismo baš najsretniji, jer smo očekivali nekog lakšeg i bližeg protivnika. Beitar je neugodna ekipa, a prema našim informacijama, u zvaničnim takmičenjima nijedan bh. tim do sada nije eliminisao neku izraelsku ekipu. Do prve utakmice sigurno ćemo se dobro pripremiti i nadam se da ćemo biti prvi bh. tim koji će u dvije utakmice nadigrati Izraelce", izjavio je za Fenu Amir Spahić, jedan od pomoćnika trenera Husrefa Musemića.

Spahić ističe da je izraelska liga jača od naše, ali da to treba opravdati na terenu. Beitar je u prošloj sezoni bio treći u izraelskom prvenstvu, iza Hapoela i Makabija.

Tuzlaci prvu utakmicu igraju u Zenici i sigurno je da neće imati podršku navijača kao na Tušnju, ali će veliki broj njihovih simpatizera ipak biti na tribinama zeničkog stadiona.

"Možda je dobro što prvu utakmicu igramo kao domaćini, jer bi u protivnom u Izrael otputovali direktno iz Čateža. Ovako, imat ćemo na startu domaću atmosferu. U stručnom štabu smatramo da bi bilo kakva pobjeda bez primljenog gola bila uspjeh i odskočna daska za prolaz u drugo pretkolo", smatra Spahić.

Inače, Beitar je odnovan 1936. godine, u ranijem razdoblju osvajao je titulu prvaka i trofej Kupa. Danas su ekipa sa dosta stranih igrača iz Brazila, Švedske, Australije, Španije, Ukrajine, te Slovenije. U svakom slučaju, protivnik izaziva respekt čija eliminacija neće biti jednostavan zadatak za Slobodu.