Sport Centar
0

Spahić: "Izginućemo na terenu"

Sarajevo-x.com
Emir Spahić, kapiten fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine, u medijima se ne pojavljuje često. On najbolje govori na terenu. Rijetki su oni napadači koji se mogu pohvaliti kako su se naigrali pored komadanta naše odbrane. Vjerujemo da neće ni najveći, Cristiano Ronaldo, pod uslovom da 14. novembra istrči na travnjak stadiona Luz.

"Možda bi po nas bilo pogubnije da umjesto Ronalda zaigra neko drugi, neko ko je željan dokazivanja. Uz to, sigurno da ni bi ne bismo bili napaljeni kao što bi to bio slučaj ako bude igrao Ronaldo", bila je prva Spahićeva reakcija u razgovoru za Sport Centar, sedmičnu bh. sportsku novinu.

"Sada kad smo ovdje gdje jesmo nema povratka i, htjeli ili ne, moramo dati maksimum kako bi smo pokušali otići do kraja. Ovo je prvi put da govorim o Portugalu. Nisam želio ranije ništa komentarisati, jer sam opipavao puls ostalih. Dobili smo najnezgodnijeg protivnika koji ima 25-30 podjednako kvalitetnih igrača i svi su ekstra klasa. Neće nam biti lako, jer objektivno, Portugalci su favoriti. Suvišne su bilo kakve druge polemike", poručuje Spahić.

Spahić je u Sport Centru "ponudio" recept kako do Južnoafričke Republike. On nije jednostavan, ali je izvodljiv.

"Za plasman u Afriku moramo dati 200 posto. I obećavam da ćemo izginuti na terenu bez obzira šta se dešavalo. Jednostavno, ako želimo na SP moramo biti pravi, kao nikada do sada. Moramo nadmašiti sami sebe, odigrati dvije utakmice koje do sada nismo odigrali, za pamćenje, za udžbenike... Uz to, Portugalci ne smiju biti na svom nivou, odnosno ne smiju na terenu potvrditi ulogu favorita koju imaju na papiru", istakao je Spahić za Sport Centar.

Opširniji razgovor sa Emirom Spahićem možete čitati u novom broju Sport Centra koji je od jučer (10. novembra) u prodaji na kioscima u cijeloj BiH.