Na utakmici Sevilla - Getafe
0

VIDEO / Spahić igrao rukom, sudija mu "progledao kroz prste"

Sarajevo-x.com
Sevilla je u ponedjeljak navečer slavila uvjerljivu pobjedu protiv Getafea rezultatom 3:0. Bilo je to 15. kolo španske Primera lige. Španski mediji su kao sporni moment utakmice naveli igranje rukom u kaznenom prostoru kapitena bh. reprezentacije BiH Emira Spahića, nakon čega nije dosuđen jedanaesterac.

Sevilla je zasluženo slavila protiv Getafea. Domaći su pobijedili rezultatom 3:0, a golove su postigli Fazi, Moral i Kanoute.

No, osim dobre igre Seville, španski mediji su veliku pažnju posvetili spornom trenutku u kojem je akter bio kapiten reprezentacije BiH Emir Spahić. Spahić je u kaznenom prostoru svoje ekipe igrao rukom, ali mu je arbitar ovog susreta očigledno "progledao kroz prste". Nakon što je igrao rukom, Spahić je potrčao prema svom golu želeći zaustaviti protivničkog igrača koji je pao u šesnaestercu. Čini se da naš kapiten nije napravio prekršaj.

No, uprkos tome, nadamo se da će naš iskusni kapiten što rjeđe biti sudionik ovakvih spornih situacija te da će u dresu Seville pružati sve bolje partije.