Hoćemo li gledati duele sa Džekom?
0

Spahić i Wenger usmeno dogovorili transfer u Arsenal

Sarajevo-x.com
Već dugo vremena Arsene Wenger, trener Arsenala, želi dovesti kapitena naše fudbalske reprezentacije Emira Spahića na stadion Emirates, a sada je, prema pisanju portala FootyLatest.com postignut načelni, usmeni dogovor u prelasku igrača Montpeillera u londonski klub na kraju ove sezone.

Za Spahićeve usluge bio je zagrijan i Gerard Houllier, koji ga je želio dovesti u Aston Villu u zimskom prelaznom roku, ali je transfer propao zbog 25 miliona funti odštete, koliko je tražio predsjednik francuskog prvoligaša.

Wenger traži pojačanje u svojoj zadnjoj liniji, zbog čestih povreda kojima su skloni njegovi stoperi, a ljetno pojačanje Sebastian Squillaci nije se pokazao kao adekvatno rješenje, pa bi uskoro mogao otići iz Londona.

Naš je kapiten i ranije bio na pragu Arsenala, ali je tranfer propao zbog visoke odštete. Spahić je nedavno izjavio da mu je žao što nije prešao u slavni londonski klub, ali se čini da bi se njegova želja mogla ostvariti ovog ljeta.

Spahić bi tako postao treći bh. igrač koji bi nastupao u Premiershipu, a domaćim ljubiteljima fudbala bilo bi zanimljivo gledati duele Spahića i Džeke na suprotnim stranama. U vjerovatno najjačoj ligi na svijetu nastupa i Asmir Begović, čuvar mreže Stokea.