Nogomet
0

SP U-20: Brazil i Portugal u finalu

Totalsport
Henrique Almeida (Foto: AFP)
Henrique Almeida (Foto: AFP)
Portugal i Brazil igrati će u finalu Svjetskog nogometnog prvenstva za igrače do 20 godina koje se održava u Kolumbiji. To će ujedno biti sudar najbolje odbrambene protiv najbolje napadačke ekipe prvenstva.

Mladi nogometaši Portugala savladali su Francusku rezultatom 2-0, a portugalski golman Mika zabilježio je i šestu utakmicu zaredom bez primljenog pogotka. Portugal je riješio sve u prvom poluvremenu pogocima Danila u devetoj i Nelsona Oliveire u 40. minuti utakmice.

"Ne znam za nijednu ekipu koja je bez primljenog pogotka izborila finale Svjetskog prvenstva. To je za svaku pohvalu. Odigrali smo dosad odlično na prvenstvu i vjerujem da smo ovom pobjedom odgovorili svim kritičarima koji su rekli da ne možemo postići pogodak iz igre", rekao je selektor Portugala Ilidio Vale.

Portugalac je kritizirao komentare većine ljudi koji smatraju da Portugal nije igrom zaslužio ući u finale.

"Ekipa igra s odličnom organizacijom, velikim srcem, ali prije svega igra pametno", zaključio je Vale.

U drugom polufinalnom susretu Brazil je s dva kasna pogotka eliminirao Meksiko u jednoj vrlo izjednačenoj utakmici. Dvostruki strijelac bio je Henrique koji je u razmaku od četiri minute dva puta matirao meksičkog golmana, te se s nova dva pogotka izjednačio na vrhu najboljih strijelaca prvenstva sa Špancem Alvarom Vazquezom. Brazil je kao tim zasad postigao čak 15 pogodaka u šest utakmica (Portugal pet).

"U svim utakmicama turnira pokušali smo koristiti istu taktiku, a ta je da izmorimo protivnika. U drugom poluvremenu smo na teren poslali tehnički bolje potkovane igrače da dovrše posao", rekao je selektor Brazila Ney Franco.

Brazil će u finalu loviti svoj peti naslov pobjednika u ovome uzrastu, dok će Portugal tražiti svoj treći naslov. Finalna utakmica igrati će se u kolumbijskom glavnom gradu Bogoti, a na rasporedu je u subotu.

SP U-20, polufinale:

Brazil – Meksiko 2-0 (Henrique 80, 84) Portugal - Francuska 2-0 (Danilo 9, Nelson Oliveira 40 pen)