Nogomet
3

SP 2014: Tim Cahill predvodi 30 Australaca

Totalsport
Ange Postecoglou (Foto: EPA)
Ange Postecoglou (Foto: EPA)
Australski selektor Ange Postecoglou objavio je imena igrača koji bi mogli putovati na Svjetsko prvenstvo u Brazil, predvodi ih veteran Tim Cahill, a na popisu se nalazi i poveći broj mladih igrača.

Kada je preuzimao Australiju, Postecoglu je obećao da će napraviti laganu smjenu generaciju i uvesti u reprezentaciju neke mlađe igrače, a popis za Svjetsko prvenstvo u Brazilu to i potvrđuje.

"Kod izbora igrača bilo mi je važno da su igrači u formi, spremni i da mogu nešto ponuditi u budućnosti i mislim da se to vidi na popisu. Iza većine igrača je sjajna sezona, nadam se da će u takvom raspoloženju doputovati i na pripreme."

Među kandidatima nema nekolicine igrača koji su dugo nosili igru reprezentacije poput Marka Schwarzera, Lucasa Neilla ili Harryja Kewella koji su se od dolaska Postecoglua oprostili od reprezentacije. Od iskusnih nositelja igre ostali su tek Tim Cahill i Mark Bresciano, a nema niti povrijeđenih Robbieja Krusea, Rhysa Williamsa i Trenta Sainsburyja.

Australiju u Brazilu očekuje težak posao u grupi B u društvu Španije, Holandije i Čilea.

Kandidati za SP:

Golmani: Mathew Ryan (Club Brugge), Mitchell Langerak (Borussia Dortmund), Eugene Galekovic (Adelaide United), Mark Birighitti (Newcastle Jets)

Odbrambeni igrači: Curtis Good (Dundee United), Jason Davidson (Heracles Almelo), Matthew Spiranovic (Western Sydney Wanderers), Luke Wilkshire (Dynamo Moskva), Ivan Franjic (Brisbane Roar), Bailey Wright (Preston North End), Ryan McGowan (Shandong Luneng), Alex Wilkinson (Jeonbuk Hyundai Motors)

Veznjaci: Joshua Brillante (Newcastle Jets), Oliver Bozanic (Luzern), Mark Bresciano (Al Gharafa), James Holland (Austria Beč), Mile Jedinak (Crystal Palace), Mark Milligan (Melbourne Victory), Dario Vidosic (Sion), Adam Sarota (Utrecht), Matt McKay (Brisbane Roar), James Troisi (Atalanta), Massimo Luongo (Swindon)

Napadači: Tim Cahill (New York Red Bulls), Josh Kennedy (Nagoya Grampus), Matthew Leckie (FSV Frankfurt 1899), Tommy Oar (Utrecht), Tomas Rogic (Celtic), Ben Halloran (Fortuna Duesseldorf), Adam Taggart (Newcastle Jets)