Nogomet
0

SP 2006: Klose i Ballack bit će spremni za meč protiv Italije

FENA
Kapiten Michael Ballack i vodeći strijelac Miroslav Klose oporavit će se od manjih povreda kako bi nastupali za Njemačku u polufinalu protiv Italije, izjavio je u nedjelju pomoćnik trenera njemačke selekcije Joachim Loew.

"Obojica mogu igrati u utorak. Oni imaju svakodnevni tretman, a u narednih nekoliko dana njih obojica će se oporaviti", izjavio je Loew na konferenciji za novinare, javio je Reuters.

Ballacku je trebao duži tretman za nastup tokom njemačke pobjede nad Argenitinom u četvrtfinalu u petak.

On se vratio u tim i postigao je gol iz penala u izvođenju jedanaesteraca u kojima je Njemačka pobijedila 4 - 2 nakon što je utakmica i poslije produžetaka završena rezultatom 1 - 1.

Klose je podstigao izjednačujući gol za Njemačku, njegov peti gol na turniru, prije nego što je bio prisiljen da napusti igru zbog povrede koju je zadobio tokom sudara s Robertom Abbondanzierijem, koji je doveo do zamjene argentinskog vratara.

"Obojica njih istrče nevjerovatno mnogo tokom igre. Intenzivno smo radili šest sedmica i taj meč je oduzeo puno naše energije", izjavio je Loew.

Uz pretpostavku da će se Ballack i Klose oporaviti, njemački selektor Jurgen Klinsmann bit će u stanju da objavi svoj izbor prvih 11 u trećoj uzastopnoj utakmici.

Njemačka je pobijedila svih pet svojih dosadašnjih mečeva na Svjetskom prvenstvu. Šesta pobjeda u utorak dovela bi ih do finala u Berlinu 9. jula gdje bi im se suprotstavili ili Portugal ili Francuska.