Nogomet
0

SP 2006: Italija - SAD 1:1

FENA
U susretu drugog kola E-grupe Svjetskog nogometnog prvenstva u Njemačkoj reprezentacije Italije i SAD-a su u Kaiserslauternu odigrale neriješeno 1:1 (1:1).

Italija je došla u vodstvo u 22. minuti preko Giraldina, a Amerikanci su izjednačili u 27. minuti autogolom Zaccarda.

Susret je protekao u oštroj igri obje ekipe, a sudija Larrionda iz Urugvaja pokazao je tri crvena kartona. Prvi je isključen Daniele De Rossi u 28. minuti zbog udaranja McBridea, a u 45. minuti crveni karton je dobio Pablo Mastroeni zbog oštrog starta na Andreu Pirlu.

Amerikanci su u 47. minuti ostali sa samo devet igrača na terenu. Drugi žuti karton dobio je Pope zbog grubog starta na Gilardinu.

I pored brojčane inferiornosti Amerikanci su nastavili s napadima, a u 66. minuti su uspjeli postići pogodak, koji je poništen zbog "ofsajda".

Nakon ovog susreta Italijani imaju četiri boda, a Amerikanci jedan. Posljednje kolo odlučit će ekipe koje će u osminu finala.

Sastavi:

Italija: Buffon, Zaccardo (od 54. Del Piero), De Rossi, Cannavaro, Toni (od 62. Iaquinta), Totti (od 35. Gattuso), Gilardino, Nesta, Zambrotta, Perrota, Pirlo.

SAD: Keller, Bocanegra, Mastroeni, Cherundolo, Dempsy (od 62. Beasley), Reyna, Convey (od 52. Conrad), McBride, Donovan, Onyevu, Pope.