Nogomet
18

South Wales Evening Post: Pet stvari koje Velšani trebaju da bi pobijedili BiH

Klix.ba
Foto: AFP
Foto: AFP
U petak će nogometna reprezentacija Velsa u Cardiffu ugostiti reprezentaciju BiH u utakmici kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016. godine. Velški portal South Wales Evening Post je naveo pet stvari koje Velšani trebaju kako bi savladali Zmajeve.

1. Bolja realizacija

S obzirom da je Sam Vokes još uvijek u fazi oporavka nakon rupture križnog ligamena, Vels se mora mora osloniti na druge igrače. Simon Church nije impresionirao u utakmici protiv Andore, tako da Vels ima problema u napadu. Selektor Chris Coleman bi mu mogao dati novu šansu ili pak rješenje potražiti u drugom igraču.

2. Dobra igra novih igrača u veznom redu

Zvijezde reprezentacije Velsa Aaron Ramsey i Joe Allen neće biti u sastavu protiv BiH, zbog čega su potrebne zamjene. Dodatni problem za Colemana je neigranje Davida Vaughana i Andrewa Crotsa, što znači da će vezni red činiti igrači koji nisu standardni i koji nisu često igrali zajedno. Zbog toga je važno da se što prije uklope.

3. Ispraviti greške načinjene protiv Andore

Ukoliko žele pobijediti BiH, nogometaši Velsa moraju ispraviti greške koje su napravili u utakmici protiv Andore te moraju odigrati puno bolje. Andoru su pobijedili rezultatom 1:2 i to golovima koje je postigao Gareth Bale.

4. Gareth Bale

Gareth Bale je postigao dva gola protiv Andore. Coleman ima nekoliko izuzetno kvalitetnih igrača u svojoj ekipi, ali je Bale najbolji. S njim na terenu Vels uvijek ima šansu za pobjedu.

5. Zaslužiti podršku navijača

Navijači bi mogli odigrati ključnu ulogu u plasmanu Velsa na Euro 2016, no, igrači je moraju zaslužiti na terenu i dokazati da je taj cilj realan. Tada će biti moguće ponoviti posjetu od prije deset godina, kada je 75.000 navijača bodrilo Vels na Millennium stadionu. Velsu je nedostajalo malo sreće da se plasira na Evropsko prvenstvo u Portugalu.

Utakmica Vels - BiH se igra u petak u Cardiffu s početkom u 20:45 sati.