Liga prvaka, 4. pretkolo
0

VIDEO / Šou Lyona i Lisandra Lopeza

Totalsport
Lisandro Lopez (Foto: Reuters)
Lisandro Lopez (Foto: Reuters)
U utorak smo saznali i imena pet klubova koji su se plasirali u ovosezonsko natjecanje elitne Lige prvaka. Iznenađujućih rezultata i preokreta nije bilo.

Najuvjerljivije su četvrto pretkolo prošli nogometaši Lyona, kluba bh. reprezentativca Miralema Pjanića. Sa ukupnih 8-2 su svladali belgijski Anderlecht. Nakon 5-1 na Gerlandu pobijedili su i u Bruxellesu 3-1, a pravi šou je napravio Argentinac Lisandro Lopez koji je ovog ljeta došao u francuski klub. Bh. reprezentativac Miralem Pjanić nije bio u početnom sastavu, a na teren je istrčao u 80. minuti susreta zamijenivši Kallstroma.

Do 41. minute je Lopez, nekadašnji predvodnik napada Porta, zabio tri pogotka, te se pokazao pravim nasljednikom Karima Benzeme koji je, pak, preselio u Real Madrid.

Atletico Madrid je također dva puta pobijedio za proboj u Ligu prvaka. Nakon atinskih 3-2 u uzvratu su, u mirnom ritmu, svladali Panathinaikos 2-0. Forlan uz pomoć gostujućeg igrača Vyntre i Kun Agüero su dva puta svladali golmana Galinovića.

Red Bull Salzburg je izbacio kolo ranije Dinamo, ali protiv izraelskog Maccabija Haife nije mogao. Dva puta su i oni poraženi (2-1 i 3-0), a Izraelcima su veliko veselje donijeli Dvalishvili, Golsa i Ghadir.

Debrecen je također upisao dvostruku pobjedu protiv sofijskog Levskija (2-1 i 2-0), dok je Zürich imao komotnu prednost iz prvog ogleda protiv Ventspilsa (3-0), pa je lagodno odigrao revanš pred svojim navijačima i pobijedio 2-1 pogotkom u zadnjoj minuti.

Liga prvaka, 4. pretkolo, uzvrati:

Atletico Madrid - Panathinaikos 2-0 (Vyntra 4-ag, Agüero 83), prva utakmica 3-2

Anderlecht - Lyon 1-3 (Suarez 51-11m / Lisandro Lopez 26, 32, 41), 1-5

Maccabi Haifa - RB Salzburg 3-0 (Dvalishvili 31, Golsa 57, Ghadir 90), 2-1

Zürich - Ventspils 2-1 (Vonlanthen 6, Abdi 90 / Tigirlas 8), 3-0

Debrecen - Levski 2-0 (Varga 13, Rudolf 36), 2-1