Mediji
0

Soldo dobio otkaz u Kölnu

Totalsport
Zvonimir Soldo
Zvonimir Soldo
Zvonimir Soldo više nije trener njemačkog nogometnog Bundesligaša Kölna. Kako se i očekivalo, subotnji 2-1 poraz od Hannovera bio je i njegov posljednji na Kölnovoj klupi.

Vijest još nije službeno potvrđena iz kluba, no informaciju donose mnogi njemački mediji.

Na takav rasplet događaja u rezultatski lošoj sezoni kluba njemački mediji sugerirali su već duže vrijeme. Svaka je Soldina utakmica u posljednjim sedmicama bila "biti ili ne biti", a ova protiv Hannovera u devetom kolu, u kojem je upisan šesti poraz, pokazala se kao presudna za Soldinu budućnost na mjestu šefa struke u Kölnu.

Tribine su hrvatskom stručnjaku već odavno presudile, svađe s pojedincima u timu bile su dodatni uteg na vagu koji je prelomio odluku, a sve je kulminiralo još jednim lošim rezultatom.

Da će odluka vodsava kluba biti takva moglo se naslutiti još u subotu kada je predsjednik kluba Wolfgang Overath naglasio:

"Malo ćemo razmisliti što slijedi i prospavati donešenu odluku".

Nakon prospavane noći, Soldi su pokazana izlazna vrata kluba čiju je ekipu preuzeo 1. jula prošle godine po odlasku Christopha Dauma. Ko će biti Soldin nasljednik još nije objavljeno. Špekulira se o povratku Dauma, ali su u kombinacijama i Hans Meyer, Thomas Häßler i Thomas Doll.