Nogomet
0

Sneijder: Oduzimanje kapitenske trake mi je bilo bolno

Totalsport
Wesley Sneijder s kolegama iz reprezentacije (Foto: AFP)
Wesley Sneijder s kolegama iz reprezentacije (Foto: AFP)
Nogometaš Galatasaraya Wesley Sneijder priznao je da ga je pogodilo što mu je selektor Louis van Gaal oduzeo kapitensku traku u holandskoj reprezentaciji.

Nakon što je zamijenio Berta van Marwijka na klupi Oranja Van Gaal je za novog kapitena izabrao Sneijdera. No, samo nekoliko mjeseci poslije, uoči nedavne prijateljske utakmice protiv Indonezije, selektor se predomislio i traku dodijelio napadaču Manchester Uniteda Robinu van Persieju. Kao razlog je naveo Sneijderovo loše fizičko stanje zbog kojeg očito ne može biti primjer saigračima.

"Bila je to za mene prilično bolna objava. Ne samo zato što je nisam očekivao, već i zato što sam davao sve od sebe u ulozi kapitena. Međutim, morat ću prihvatiti odluku", rekao je Sneijder za De Telegraaf, dodavši:

"Za mene je to bio težak udarac. Selektor mi je rekao da se u ovom trenutku moram skoncentrisati na sebe i iskoristiti svu svoju energiju na vraćanje kondicije. To sam ionako i sam planirao, ali sada sam odlučniji nego ikada prije. Znam da nisam pružao dovoljno dobre igre u posljednje vrijeme i morat ću to ispraviti. No, uvjeren sam da se mogu vratiti na nivo na kojoj sam bio na Svjetskom prvenstvu 2010. i lanjskom Euru".