Iako je Inter prihvatio ponudu
0

Sneijder: Ne želim napuštati ovu lijepu zemlju i klub

Totalsport
Wesley Sneijder
Wesley Sneijder
Holandski nogometni reprezentativac Wesley Sneijder postat će igrač Manchester Uniteda do kraja sedmice ukoliko prihvati ponuđeni ugovor "crvenih vragova".

Tako su zadnjih dana pisali svi engleski mediji, nakon što je Inter prihvatio ponudu vrijednu 30 miliona engleskih funti za svog odličnog veznjaka. U svemu je ostalo dvojbeno što Sneijder misli o svemu, pa je tako glavno pitanje može li United Holanđaninu ponuditi sličnu platu kakvu ima u Interu. Pri mogućem prelasku Sneijder bi prenio čak 190.000 funti sedmične plate, a tako "jaka primanja" nisu običaj za United.

Manchester United će, navodno, s određenim bonusima pokušati zadovoljiti Sneijdera, no igrač je u četvrtak iznio svoje stajalište po kojem ne bi napuštao Inter.

"Rekao sam prije nekoliko dana kako sam sretan i zadovoljan čovjek i tako se osjećam svuda. No, kada bih mogao birati ne bi napuštao Inter. Moja je želja ostati u ovom lijepom klubu i predivnoj zemlji gdje je nogomet ustoličen jako visoko. Osjećam se potpuno i razmišljam samo u smjeru kako biti što bolji u Interu i kako pomoći klubu da opet bude super uspješan kao i prije dvije sezone", izjavio je Sneijder.