Jaap Stam
0

"Sneijder bi Realu dao više nego Kaka"

Totalsport
Jaap Stam
Jaap Stam
Bivši proslavljeni nizozemski nogometni reprezentativac Jaap Stam kritikovao je struku madridskog Reala zbog odluke koja datira od prošlog ljeta.

Tada je Real odlučio prodati svoju dvojicu nizozemskih reprezentativaca, Wesleyja Sneijdera u Inter, a Arjena Robbena u Bayern. Obojica su sa svojim klubovima izborili plasman u finale Lige prvaka u Madridu, dok Real, koji je prošlog ljeta trošio silne milione na kupovinu zvijezda kao što su Cristiano Ronaldo ili Kaka, nije prošao ni osminu finala.

Jaap Stam, koji je i sa Sneijderom i s Robbenom igrao u nizozemskoj reprezentaciji, čudi se zbog čega ih je Real odlučio prodati.

"Sneijder je odlično odigrao svoju prvu sezonu za Real, a onda je u drugoj imao velikih priblema s povredama. Radi se o igraču koji posjeduje doista raznovrsne kvalitete. Odlično šutira s obje noge, izrazito dobro namješta prilike saigračima, a i sam lakoćom zabija golove. Možda je pomalo kontroverzna osoba, čovjek koji se ne libi reći što misli, ali ja ga smatram sjajnim momkom, a jako mi se sviđa i kao igrač. Nema ništa lošega u tome što je malo ekstrovertiran", kazao je Stam, te nastavio.

"U Realu se danas vjerovatno pitaju zbog čega su pustili Sneijdera i Robbena, igrače koji su izborili finale Lige prvaka. S druge strane, Kaka se nije uspio nametnuti u Realu u svojoj prvoj sezoni. Dok je igrao za Milan, imao je puno prostora i mogao je puno driblati, ali u Španiji ga je dočekala sasvim drukčija situacija, više nema puno prostora za njega. Lično smatram da bi Sneijder bio bolje rješenje za Real u veznom redu od Kake", zaključio je Stam.