Ibišević se oporavlja u bolnici
0

'SMS poruke otkrivaju koliko svi brinu za mene'

Sarajevo-x.com
Bh. reprezentativac i igrač njemačkog Hoffenheima Vedad Ibišević, koji se ovih dana nalazi u bolnici nakon povrede i uspješne operacije koljena, dao je intervju za oficijelni website njemačke lige u kojem je otkrio da se mnogo bolje osjeća i da ima veliku podršku kluba i fanova širom svijeta.

Mada je prvo novinarima ispričao da se 'niko ne osjeća dobro dok leži u bolnici', 24-godišnji Vedad Ibišević priznao je da se uspješno oporavlja i da ga koljeno više ne boli.

'Ispočetka sam bio u strahu jer nisam znao o kakvoj se povredi radi, a nije mi bilo mnogo lakše ni kad se saznalo da ću trebati na operaciju. Odmah sam odlučio da ću razmišljati pozitivno, a i najgore je prošlo. Sad sam fokusiran na ozdravljenje', izjavio je Ibišević.

Naš reprezentativac je dodao da je najveći bol što mora napustiti teren bio u njegovoj glavi i srcu, jer nikako nije želio ostaviti klub prije kraja ove sezone.

'Želim sve najbolje svom klubu koji ću bodriti s tribina dok ne dođe vrijeme da se vratim u igru. Svi moji suigrači su bili uz mene kad mi je bilo teško, a po ogromnom broju SMS poruka sam vidio koliko je ljudi zabrinuto za mene. To je nešto neprocjenjivo', kaže Ibišević.

Ibišević je rekao još da ne želi davati komentare o prelasku iz Hoffenheima u neki drugi klub, jer su mu uprava kluba i suigrači trenutno najveća podrška.