Nogomet
0

Smijenjen vrh Nigerijskog nogometnog saveza

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Nema mira u nigerijskom nogometu iz kojeg se prema svijetu slijevaju svakodnevno nove vijesti. Posljednja govori da je smijenjen sam vrh Nigerijskog nogometnog saveza.

Podsjetimo da je predsjednik Nigerije Goodluck Jonathan, zbog lošeg nastupa reprezentacije na Svjetskom prvenstvu i ispadanja odmah u takmičenju u grupi, odlučio kazniti A selekciju nenastupanjem na svim internacionalnim nivoima do 2012. godine.

Naravno da su povodom toga reagirali bijesni čelnici FIFA-e, te su na adresu tamošnje države poslali ultimatum od 48 sati, za koje vrijeme moraju ukinuti takvu odluku. U protivnom bi uslijedile prave sankcije za tu reprezentaciju.

U međuvremenu, na nedjeljnoj sjednici Izvršnog odbora tamošnjeg nogometnog saveza je smijenjena vodeća struktura. Dosadašnji predsjednik Sani Lulu, kao i njegova dva zamjenika Amanzea Uchegbulama i Taiwo Ogunjobi su odlukom članova odbora maknuti sa svojih pozicija, a članovi Izvršnog odbora su se jednako tako dogovorili da će tražiti od nacionalne Vlade da ukine svoju kaznu reprezentaciji do 2012. godine.

Privremeno je na mjesto predsjednika postavljen Aminu Maigari, a razlog spomenutih smjena leži u činjenica da je Nigerija na SP-u ostvarila tek jedan remi i dva poraza, potpuno nedovoljna za plasman u drugi krug Mundijala.