Nogomet
97

Smajić: Sa Zebom sam bio prvak u Zrinjskom i Željezničaru, isto želim i u Olimpicu

Piše: D. B.
Sulejman Smajić u dresu Olimpica
Sulejman Smajić u dresu Olimpica
Bh. nogometaš Sulejman Smajić u posljednje vrijeme ima mnogo problema s povredama. Tek što je nakon prelaska iz Željezničara u Olimpic vratio formu i pokazao se kao najbolji igrač Vukova s Otoke, zadesila ga je nova povreda, zbog čega nije igrao od 10. kola BHT Premijer lige. No, sada se oporavio i spreman je za pripreme za proljetni dio sezone, u kojem ima velika očekivanja.

"Dobro me je krenulo u ovoj sezoni, igrao sam odlično do 10. kola, bilo je golova, asistencija, a onda sam se povrijedio. Mislim da je razlog moje povrede to što sam se ekipi priključio pred početak prvenstva i nisam prošao pripreme. Problem je bio sa zadnjom ložom, ali sam se oporavio, trčim bez problema i zdrav dolazim na pripreme. Kada ih prođem, neće biti problema", izjavio je Smajić za portal Klix.ba.

Zadovoljan je igrama Olimpica u jesenjem dijelu prvenstva, a njegove kolege tvrde da bi ekipa bila i na boljoj poziciji da je kojim slučajem Smajića zaobišla nezgodna povreda.

"Dobro smo igrali i zabilježili dobre rezultate, jedina mrlja je posljednja utakmica i poraz od Mladosti iz Velike Obarske. Međutim, ja sam zadovoljan učinjenim. Ne bih govorio o sebi, ali mislim da je činjenica da bi ekipi pomogao svojim iskustvom. Saigrači me cijene i poštuju ono što sam napravio u karijeri", kazao je Smajić.

On smatra da će se za titulu boriti pet ili šest ekipa, među kojima je i njegov Olimpic.

"Sigurno da ima do šest kandidata za titulu, a najbliži tom cilju su Željezničar i Sarajevo. Dobili smo i pojačanja, a posebno se radujem dolasku Zebe, koji je istinski majstor. Igrao sam s njim u Zrinjskom i u Želji, s oba kluba smo osvojili titule, tako da se nadam da ćemo to uspjeti i s Olimpicom", završio je Smajić.