Nogomet
11

Službeno: Luke Shaw četiri godine u Manchester Unitedu

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Manchester United kompletirao je transfer 18-godišnjeg braniča Lukea Shawa iz Southamptona, te je s njime potpisao četverogodišnji ugovor uz opciju na još jednu sezonu.

Iznos odštete koji je klub s Old Trafforda platio službeno nije objavljen, ali se vjeruje da su "crveni vragovi" u to ime uplatili 30 miliona funti.

Luke Shaw ove je sedmice postao najmlađi igrač koji je nastupio na Svjetskom prvenstvu, kada je zaigrao u dresu engleske reprezentacije u oproštajnoj utakmici od Mundijala protiv Kostarike (0-0). Nizozemski izbornik Louis van Gaal, koji će nakon Svjetskog prvenstva preuzeti vođenje Manchester Uniteda, tako će moći računati na usluge visoko cijenjenog engleskog braniča koji će idućeg mjeseca napuniti 19 godina.

Drugo je to pojačanje koje je Manchester United doveo u dva dana, nakon što je u četvrtak ugovor za taj klub potpisao 24-godišnji veznjak Ander Herrera, dosadašnji igrač Athletic Bilbaa.

Luke Shaw, koji se u prvi tim Southamptona probio prije dvije godine, dosad je prikupio već 60 nastupa u Premierligi.

"Jako sam sretan i uzbuđen što ću se priključiti Manchester Unitedu. U Southamptonu sam bio od svoje osme godine i želio bih se zahvaliti klubu i navijačima za sve što su napravili za mene. Želim nastaviti svoj napredak u karijeri. Manchester United je idealan klub za to. Radujem se novom poglavlju i drago mi je što ću imati priliku učiti od vrhunskih igrača i trenera u Manchester Unitedu" poručio je Shaw.