Novo ime na Stamford Bridgeu
0

Službeno: Lukaku potpisao za Chelsea

Totalsport
Romelu Lukaku
Romelu Lukaku
Eminentni engleski nogometni premierligaš, londonski Chelsea, pojačao je svoju ekipu s 18-godišnjim belgijskim reprezentativcem Romeluom Lukakuom, dosadašnjim napadačem Anderlechta.

Chelsea je još ranije ovoga mjeseca dogovorio odštetu za Lukakua s Anderlechtom. Vjeruje se da ona iznosi između 15 i 20 miliona funti. Lukaku je nakon liječničkog pregleda za Chelsea potpisao petogodišnji ugovor.

"Ovo je ostvarenje mog sna. Sjajno je što sam stigao u ovako veliki klub s velikim ambicijama. To je baš ono što sam želio ostvariti u karijeri", izjavio je Lukaku, koji bi za svoj novi klub mogao debitovati već u subotnjoj prvenstvenoj utakmici protiv West Bromwich Albiona.

Lukaku se Anderlechtu pridružio već kao 13-godišnjak. Prvi profesionalni ugovor s tim klubom potpisao je na svoj 16. rođendan. U 72 prvenstvene utakmice u Anderlechtu postigao je 33 pogotka.

Lukaku je, unatoč svojoj mladosti, skupio već devet nastupa za seniorsku belgijsku reprezentaciju. U sezoni 2009/10 je s nepunih 17 godina bio prvi strijelac belgijske Jupiler lige.