Nogomet
0

Službeno: Liverpool potpisao ugovor s Lambertom

Totalsport
Rickie Lambert (Foto: EPA)
Rickie Lambert (Foto: EPA)
Engleski 32-godišnji reprezentativni napadač Rickie Lambert prešao je iz Southamtona u Liverpool. Engleski mediji pišu da je odšteta za njegov transfer iznosila oko četiri miliona funti.

Lambert je rođen u predgrađu Liverpoola, te je prve nogometne korake napravio u slavnom istoimenom klubu, ali nikada nije bio njegov član u seniorskoj karijeri. Od 2009. godine igrao je za Southampton, za koji je zabio 117 golova u 235 nastupa.

"Naprosto ne mogu vjerovati. Volim taj klub cijeli svoj život. Napustio sam ga prije 17 godina i nikad ga nakon toga nisam prestao voljeti", izjavio je Lambert nakon što je stavio potpis na dvogodišnji ugovor s Redsima.

"Uvijek sam sanjao o tome kako bi lijepo bilo igrati za Liverpool. Na kraju nisam ni mislio da će mi se takva prilika ukazati u karijeri. Znamo koliko je to veliki klub i znam što je važno za mene. Ono što ću davati na terenu i kako ću koristiti svoje minute. To je ono na što ću se fokusirati", dodao je iskusni napadač, koji će na Anfieldu biti konkurencija prvom napadačkom dvojcu, Urugvajcu Luisu Suarezu i reprezentativnom saigraču Danielu Sturridgeu.