Nogomet
3

Službeno: Lampard produžio ugovor s Chelseajem

Totalsport
Frank Lampard (Foto: AFP)
Frank Lampard (Foto: AFP)
Dan nakon što su pobjedom protiv Benfice (2-1) osvojili Evropsku ligu iz Chelseaja su dodatno razveselili navijače. Potvrdili su, naime, da je legendarni veznjak Frank Lampard produžio ugovor s klubom na godinu dan

Lampardu (34) je dosadašnji ugovor vrijedio do kraja aktuelne sezone, a u klubu su se posljednjih mjeseci nećkali hoće li mu ponuditi novi. U jednom se trenutku činilo da će iskusni nogometaš sigurno napustiti Stamford Bridge, ali sjajne igre u završnici sezone kada je postao i najbolji klupski strijelac u historiji, nagnale su šefove da mu ponude nastavak saradnje.

"Apsolutno sam oduševljen. Svi znaju da je sve vrijeme moj san bio ostanak u Chelseaju. Iako su se pregovori odužili, sve vrijeme su vođeni u prijateljskom ozračju. Zahvaljujem vlasniku kluba Romanu Abramoviču što je moj san učinio stvarnošću. Volim ovaj klub, osoblje, igrače, a posebno navijače koji su me tretirali sjajno otkad sam došao", poručio je Lampard.

Otkad je 2001. došao iz West Hama, Lampard je s Chelseajem tri puta osvojio Premierligu, četiri puta FA Cup, dvaput Liga kup, te po jednom Ligu prvaka i Evropsku ligu.