Vincenzo Montella
0

"Slušat ću svakoga, ali i sam odlučivati"

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Početkom ove sedmice se dogodila toliko spominjanja promjena na klupi nogometaša Rome. "Vječni gubitnik" Claudio Ranieri je otišao, a njegov nasljednik je Vincenzo Montella.

Popularni "L'Aeroplanino", jer je pogotke slavio uz raširene ruke poput leta aviona, u delikatnom je trenutku preuzeo klub u kojem je igrao od 1999. do 2009. godine, te dugo vremena bio u nerazdvojnom napadačkom tandemu zajedno s Francescom Tottijem, koji je i danas kapetan tima.

Naime, Roma gubi korak s klubovima koji se u Seriji A bore za pozicije koje vode iduće sezone u Ligu prvaka, dok su prošle sedmice u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka poraženi od ukrajinskog Šahtara na svom terenu s 3-2.

Imala je Roma mnogo kikseva u posljednje vrijeme, pa su tako gubili utakmice protiv direktnih suparnika za vrh (Inter 3-5 i Napoli 0-2), a za vikend su svojim navijačima priredili nove šokove. Vodili su na gostovanju kod Genoe 3-0, ali su izgubili utakmicu sa 4-3. Sada će Montella pokušati zaustaviti strmoglavi pad.

"Saslušat ću svakoga, ali odluka je na kraju samo moja. Spreman sam preuzeti svu odgovornost za igru i rezultate, ali isto znam da sam dorastao takvom poslu", rekao je Montella, koji je zadnjih godina radio kao trener podmlatka u Romi i dodao:

"No, svi zajedno moramo vjerovati u preokret i bolje sutra."