Nogomet
0

Slovaci upozoravaju na naše navijače: BiH će večeras igrati na Žilinom Polju

Anadolija
Foto: F. K./Klix.ba
(Foto: Klix.ba)
Uoči večerašnje utakmice fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine u Žilini protiv domaćina Slovačke, tamošnji mediji pišu "da su navijači BiH poznati po huliganizmu i izazivanju incidenata".

Slovački list “Aktuelne Šport” piše da će se večeras “Žilina pokušati oduprijeti prodoru Bosanaca”.

"Žilina je na straži zbog najezde navijača. Šest glavnih ulica je zatvoreno za navijače. Navijači Bosne i Hercegovine su poznati po izazivanju incidenata. Utakmica je okvalificirana kao opasna i sa mogućim ispadima navijača", piše ovaj list.

Mediji navode da policija savjetuje građane da ne putuju privatnim vozilima u blizini stadionu prije i nakon utakmice sa BiH jer bi, upozoravaju svoju javnost: “Navijači BiH mogli da vam oštete automobile”.

Ugledni slovački portal “24hod”, takođe, piše da je zatvoreno šest ulica prije utakmice sa reprezentacijom BiH.

"Posebne mjere opreza primjenjuju se od ponedjeljka, a policija još uvijek nije imala značajnijih intervencija. Bosanski navijači su poznati po huliganstvu i izazivanju nereda na sportskim terenima i tribinama. Policija upozorava na velike prometne gužve u gradu", navodi ovaj portal.

Dnevnik “Čas” donosi tekst pod naslovom “Invazija navijača BiH počinje!”.

"Žilina je već puna fanova obje nacionalne selekcija, ali Bosanci od ove utakmice očekuju mnogo jer bi u slučaju poraza mogli izgubiti mnogo. Bosna i Hercegovina nogomet doživljava kao delirij, a posebno jer je na historijskom pragu odlaska na Svjetsko prvenstvo. Utakmica je zvanično označena kao meč visokog rizika", piše ovaj list.

Novinar "Časa" u tekstu dodaje i "da građani koji žive u blizini stadiona preparkiraju svoja vozila zbog rulje navijača".

"Mole se svi Žilinčani i ljudi koji su u neposrednoj blizini stadiona da preparkiraju svoja vozila zbog rulje navijača koja bi mogla da oštete vozila", navodi se u tekstu.

List "Pravda" piše da je zbog večerašnje utakmice sa BiH zatvoreno šest ulica u Žilini.

"Prijevoz je ograničen na nekoliko ulica. Policija savjetuje građane da ne putuju privatnim vozilima u centar grada. Navijači Bosne i Hercegovine su poznati po ispadima i incidentima, a utakmica je okarakterisana kao događaj visokog rizika", piše "Pravda".

Bitno je istaknuti da bh. navijači dan provode Žilini i do sada nije zabilježen niti jedan incident. Uz pjesmu i dobro raspoloženje očekuju utakmicu između bh. reprezentacije i odgovarajuće selekcije Slovačke na stadionu Pod Dubnom kojeg su naši navijači u šali nazvali Žilino Polje.