Nogomet
0

Slobodan Jakovljević: Maksimalna koncentracija i borbenost su recept za osvajanje trofeja

Klix.ba
Slobodan Jakovljević
Slobodan Jakovljević
Pojam "britki stoper" pravo značenje dobija kada se pogledaju ovosezonske partije Slobodana Jakovljevića u dresu Radnika. Borac bez mane i straha uz Samira Memiševića čini stoperski tandem koji je do poslednjeg kola Premijer lige bio drugi najčvršći u ligi. Pored odbrambenih zadataka, Jakovljević je u Tuzli uspio postići pogodak, koji Plavima daje veliku nadu za osvajanje trofeja u Kupu.

"U srijedu nas čeka teška, bolje reći najteža utakmica ove sezone. Svjesni smo kakav rezultat imamo iza sebe i pod kakvim smo pritiskom. Mi poštujemo Slobodu i cijenimo sve što su igrači Husrefa Musemića do sad uradili. Sloboda je i dalje favorit, ali smatram da uz našu maksimalnu koncentraciju i borbenost, uz dozu sreće, možemo doći do željenog trofeja", realan je jedan od blizanaca Jakovljević u dresu Radnika.

Bijeljinski timjee spreman za Tuzlake.

"Protiv Širokog Brijega veliki broj igrača nije bio u timu, tako da smo se odmorili i spremno dočekujemo utakmicu. Što se tiče sastava Slobode, odsustvo Zebe će biti olakšavajuća okolnost za nas, ali se sa druge strane u njihov tim vraćaju dva izvrsna igrača, Sarić i Veselinović. Zadatak za nas u odbrani će biti da zaustavimo Ahmetovića koji je jedan od najboljih špic igrača Premijer lige, a tu je i Ordagić koji nas je dosta namučio u prethodnim utakmicama", dodao je Jakovljević.

Revanš susret Radnika i Slobode igra se u srijedu u 17:00 sati.