Nogomet
29

Sloboda slavila u gostima kod Slavije, Olimpicu samo bod u Prijedoru

Klix.ba
Foto: Klix.ba/Arhiv
Foto: Klix.ba/Arhiv
Posljednje dvije utakmice trećeg kola BHT Premijer lige BiH ponudile su tek jedan pogodak, a on je postignut na utakmici u Lukavici između Slavije i Slobode gdje su gosti iz Tuzle upisali važan trijumf.

Drugi meč, onaj između Rudara i Olimpica na Gradskom stadionu u Prijedoru nije ponudio pogotke, ali ni veliki broj prilika.

Rudar - Olimpic 0:0

Olimpic ni nakon trećeg kola BHT Premijer lige nije osjetio slast trijumfa. Nakon poraza od Zrinjskog, te remija protiv Čelika, Vukovi su danas na gostovanju u Prijedoru kod Rudara osvojili samo bod, a pogodaka tokom 90 minuta nije bilo.

Nakon nezanimljivog uvoda u kojemu ni jedni ni drugi po teškom terenu nisu uspijevali napraviti suvislu akciju ili dobru priliku, gosti su u finišu prog dijela ipak bili nadomak pogotku. Veliku priliku propustio je Mahir Karić.

Početkom nastavka u vodstvo je mogao i domaći tim, međutim Džafić se nije proslavio u izglednoj situaciji. Do kraja uzbuđenja nije bilo, pa su se i jedni i drugi morali zadovoljiti po jednim bodom.

Slavija - Sloboda 0:1

Prve gostujuće bodove sezone osvojio je tim Slobode na gostovanju u Lukavici kod Slavije. Izabranici Husrefa Musemića trijumfovali su minimalnim rezultatom.

U ranoj fazi utakmice priliku za Slaviju propustio je Darko Spalević, da bi na drugoj strani uzvratio Mersudin Ahmetović. Potom su kod Slobode prijetili Mehidić i po drugi put Ahmetović, ali se mreža Slavije ni ovog puta nije zatresla.

Upravo su Mehidić i Ahmetović bili kreatori akcije iz koje su gosti došli do pobjedonosnog pogotka. Mehidić je centrirao, a Ahmetović pogodio gol Slavije za oduševljenje gostujućih navijača na stadionu u Lukavici.

U nastavku susreta Slavija nije uspijevala ozbiljno ugroziti gol Slobode koja je u finišu bila opasna nakon akcije Sarića. Rezultat se ipak nije mijenjao.

Rezultati:

Rudar Prijedor - Olimpic 0:0

Slavija - Sloboda 0:1