Nogomet
0

Sloboda protiv Veleža želi prekinuti niz bez pobjede

Piše: D. Brkić
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
U 13. kolu BHT Premijer lige BiH na stadionu Tušanj u Tuzli snage će odmjeriti stari rivali, fudbaleri Slobode i mostarskog Veleža. Tuzlaci imaju imperativ pobjede, jer u slučaju negativnog rezultata zakomplikovat će svoju borbu za opstanak u eliti, dok Rođeni u Tuzlu dolaze rasterećeni sa 19 bodova na svom kontu.

"Velež igra otvoreno i sigurno je da će se nadigravati. Možda je tako i bolje, a ne kao Zvijezda koja se branila sa devet igrača. Nemam ja ništa novo reći. Svi znamo da imamo problema u realizaciji, ali ćemo učiniti sve da postignemo gol i pobjedimo", kaže Alfredo Acacio Casimiro, portugalski stručnjak na klupi Slobode.

U tim se vraća Samir Efendić, dok su van stroja Mirhad Mehanović i Igor Radovanović.

"U Banjoj Luci smo dobili Omara Pršeša, koji je pokazao kvalitet. Pružat ćemo šansu mladim snagama, ali i sami znamo da do zimske pauze nikakve promjene ne možemo napraviti", kaže Casimiro.

Trener Slobode u petak ujutro je obavio ljekarske preglede, a nada se da će u subotu napokon biti na klupi za rezervne igrače.

"Imam puno povjerenje u saradnika Stanislava Perduva, ali smatram kako je drugačije kada je trener uz aut liniju. Nadam se da ću dobiti radnu dozvolu i da ćemo u 13. kolu ostvariti pobjedu. Tri boda bi nam bila itekako značajna", kaže Casimiro.

Susret Slobode i Veleža igra se na Tušnju sa početkom u 13.30, glavni sudac je Predrag Stankić iz Bijeljine sa pomoćnicima Radislavom Kačavendom iz B. Gradiške i Ljubom Miličevićem iz Posušja.