Nogomet
65

Sloboda ponovo na prvom mjestu, četiri gola u mreži Čelika

Piše: D. B.
(Foto: Darko Zabuš/Klix.ba)
Nakon što je u nedjelju zbog teških vremenskih uslova utakmica otkazana, Sloboda i Čelik su danas odigrali međusobni susret 16. kola BHT Premijer lige BiH. Domaći su pobijedili rezultatom 4:2 i preuzeli vrh tabele.

Sloboda je od prve minute zaigrala ofanzivno s namjerom da što prije stigne do pogotka. To se isplatilo u 7. minuti nakon lijepe akcije Zebe i Veselinovića, koju je golom završio Ahmetović.

Zeničani su pokušali uzvratiti u 9. minuti, Kojić je uputio udarac glavom nakon kornera, ali nije bilo opasnosti po gol Slobode.

Novu priliku je Ahmetović imao u 22. minuti nakon asistencije Mehidića, ali se napadač Slobode nije najbolje snašao, pa je lopta završila u gol autu. Tri minute kasnije se ukazala prilika za Čelik nakon ubačaja Selimovića iz kornera, koju nije iskoristio Kojić.

Ipak, Zeničani su stigli do izjednačenja u 39. minuti, a gol je postigao Jusić.

Međutim, radost gostiju je kratko trajala, jer je već u narednoj minuti Ahmetović postigao svoj drugi gol na ovoj utakmici, a Sloboda povela 2:1.

Isti je igrač imao dobru šansu u 43. minuti, ali ovog puta nije bio precizan. Prvo poluvrijeme je završeno vodstvom domaćih.

Sloboda je u drugom poluvremenu nastavila odličnu igru, pa je u 48. minuti za 3:1 pogodio Sarić. Na 4:1 je iz penala u 52. minuti precizan bio Zeba nakon što je u šesnaestercu oboren Ahmetović.

U 60. minuti je Veselinović pokušao lob udarcem savladati golmana Adilovića, ali nije uspio.

Čelik je rezultat na 4:2 smanjio golom Selimovića u 70. minuti. Mogli su Zeničani do trećeg gola deset minuta kasnije da je precizniji bio Hećo. U 86. minuti je Selimović pokušao glavom, a golman Pirić je ponovo bio siguran.

U narednom napadu Slobode je udarac prema Adiloviću uputio Zeba, ali opasnosti po gol Čelika nije bilo.

Do kraja utakmice se rezultat nije mijenjao, Sloboda je pobijedila Čelik rezultatom 4:2 i preuzela prvo mjesto na tabeli od ekipe Zrinjskog. Čelik je pao na deveto mjesto.