Nogomet
12

Sloboda počela pripreme: Tušanj u iščekivanju dolaska Hasselbainka

Piše: D. Brkić
(Jimmy Floyd Hasselbaink (Foto: EPA))
Fudbaleri tuzlanske Slobode, povratnici u BHT Premijer ligu BiH, počeli su sa pripremama za novi šampionat.

Za razliku od januarske prozivke kada se na Tušnju prvi put pojavio Miroslav Ćiro Blažević, današnje okupljanje u Rudarskoj 2 proteklo je u mirnijoj atmosferi i sa znatno manjim brojem fudbalera.

Denisu Kariću i Mirsadu Dediću na prvi trening javilo je se 16 fudbalera. Opravdano odsutni su bili stoper Salihović, napadač Mehidić i golman Hodžić, dok na prozivci nije bilo većine zimskih pojačanja poput Krpića, Jahića, Huseinbašića, Kapića, Hadžića, Husića, Jusufbašića, Redžepija...

"Danas počinjemo s pripremama koje će se poslije Tušnja nastaviti u Osijeku i Murskoj Soboti. Ne mogu reći koji će igrači ostati, a koji će doći. Rečeno mi je da će u nedjelju doći novi šef stručnog štaba koji će dati svoj sud o tome“, kaže Denis Karić, prvi trener u štabu Miroslav Blaževića.

U nedjelju je predviđen dolazak Jimmyja Floyda Hasselbainka, nekadašnjeg reprezentativca Holandije, sa kojim je rukovodstvo kluba obavilo preliminarne dogovore o preuzimanju trenerske palice.

Hasselbaink bi u nedjelju trebao donijeti konačnu odluko hoće li preuzeti tuzlansku Slobodu.

Današnjem prvom treningu prisustvovali su: Omić, Moranjkić, J. Mujkić, A. Mujkić, Pršeš, Halilović, Salamović, Alihodžić, Mujić, Fazlić, Todorović, Stjepanović, Mehanović, Kuduzović, Musić i Efendić.