Nogomet
7

Sloboda počela pripreme, cilj opstanak u Premijer ligi BiH

Piše: D. Brkić
Fudbaleri tuzlanske Slobode predvođeni novim šefom stručnog štaba Husrefom Musemićem počeli su pripreme za proljetni dio prvenstva u Premijer ligi BiH.

Tuzlaci imaju 12 osvojenih bodova i nalaze se u nezavidnoj poziciji, a u prvom proljetnom kolu na Tušanj dolazi Travnik.

Musemić i njegovi saradnici Omerović, Dedić i Spahić su nakon kraćeg razgovora u svlačionici fudbalere poveli na pomoćni teren stadiona Tušanj, gdje je po kišnom vremenu i uz prisustvo stotinjak navijača obavljen prvi trening.

"Naš cilj je opstanak u Premijer ligi BiH. Nakon što stabilizujemo klub želimo 2017. godine izboriti nastup u Evropi", kaže Azmir Husić, predsjednik Slobode.

Njegova želja je da na Tušanj u ulozi sportskog direktora dovede Muhameda Konjića, dok će Sabahudin Vugdalić, kako je rekao, biti generalni direktor.

Kada je riječ o igračkom kadru, Musemić je na prvom treningu mogao računati na nekolicinu igrača iz jesenjeg dijela sezone, povratnike iz Sloge Simin Hana Mujkića i Hodžića, te na nekoliko juniora. Na treningu nije bilo Omića, Šećerovića i Bajraktarevića, koji su napustili klub, dok su sa saigračima trenirali Zeba i Krpić.

Sloboda ostaje u Tuzli do kraja sedmice, a potom slijedi odlazak u Međugorje.