Nogomet
27

Sloboda osvojila bod u Širokom Brijegu

Piše: Edin Isanović
U pretposljednjoj utakmici 10. kola BHT Premijer lige snage su na Pecari odmjerili Široki Brijeg i Sloboda. Na kraju je bilo 0:0. Gosti sa Tušnja su odlično otvorili utakmicu i prijetili su kontranapadima.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

Igrao se 6. minut kada je Ćorić, kao posljednji igrač odbrane, na centru zaustavio sjajan napad Slobode. Opravdano je dobio žuti karton.

Četiri minute poslije izabranici Husrefa Musemića ponovo opasno prijete. I ovaj put Ćorić spašava. U posljednjim trenucima izbacuje loptu u korner.

Domaći uzvraćaju u 16. minuti nakon kornera, ali rezultat ostaje nepromijenjen. Sredinom prvog poluvremena Wagner je isprobao svoj šut iz daljine. Lopta odlazi pored gola.

Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

U 41. minuti Zeba pokušava iz slobodnjaka.Nije bio precizan. Na odmor se otišlo kod rezultata 0:0.

Izabranici Slavena Muse kreću ofanzivno u nastavku. Tako imaju odličnu priliku odmah na otvaranju drugog dijela, ali Pirić fantastično interveniše.

Uzvraćaju Tuzlaci preko Sarića koji je izblokiran u šesnaestercu domaćih. U narednom napadu Krastanović puca sa nekih 20 metara, Pirić je na oprezu. Isti igrač bio je sebičan u 66. minuti kada je mogao proigrati saigrača, a odlučio se na šut koji odlazi preko gola.

Igrao se 71. minut kada Pirić zaustavlja Wagnerov udarac iz slobodnog udarca. U 78.minuti Veselinović je napravio solo- prodor dodao za Krpića koji nije reagovao na najbolji način. Tuzlaci su u drugom dijelu drugog poluvremena bili bolji rival. No, na kraju je utakmica završena bez golova. Sloboda je sasvim zasluženo osvojila bod na neugodnoj Pecari.

Široki Brijeg nakon 10 odigranih kola ima 18 i zauzima četvrto mjesto, dok je Sloboda sa 19 bodova na diobi drugog mjesta sa Sarajevom.

Tabela:

  1. Zrinjski 21
  2. Sarajevo 19
  3. Sloboda 19
  4. Široki Brijeg 18
  5. Čelik 16
  6. Slavija 16
  7. Radnik 16
  8. Željezničar 14
  9. Olimpic (-1) 12 10.Borac 12
  10. Travnik 10
  1. Vitez 10
  2. Rudar Prijedor 9
  3. Mladost DK (-1) 9
  4. Velež 7
  5. Drina 6