Nogomet
0

Sloboda i Jedinstvo nastavljaju bitku za povratak u elitni rang

Piše: E. Isanović
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Tuzlanska Sloboda pobijedila je danas Branitelj u Mostaru sa 1:0 i tako tri kola prije kraja ostala na plus dva ispred Jedinstva koje je također slavio u gostima. Bišćani su istim rezultatom savladali Rudar u Kaknju.

Tuzlaci predvođeni Ćirom Blaževićem do kraja imaju dvije utakmice na domaćem terenu protiv Iskre iz Bugojna i Igmana iz Konjica, a gostovat će i Gradini u Srebreniku.

Ukoliko osvoje maksimalnih devet bodova bit će prvi bez obzira na rezultate konkurenta iz Bihaća. S druge strane, tim iz Krajine igra na svom terenu protiv Orašja i Iskre, a gostuje Branitelju. Ako upišu tri trijumfa čekat će kiks Slobode kako bi naredne sezone igrali u elitnom rangu bh. nogometa.

Ipak, ako nakon 30. kola budu poravnati na tabeli Jedinstvo ima bolji međusobni omjer. Slavili su u gradu na Uni 3:0, dok je Sloboda u Tuzli pobijedila 2:0.

Tuzlaci imaju 62, a Jedinstvo 60 bodova. Bitka se nastavlja već za vikend kada se igra 28.kolo Prve lige Federacije BiH.

Što se tiče opstanka najugroženiji su bugojanska Iskra sa 27 (teško može izboriti opstanak) i davno otpisani Troglav sa 5 osvojenih bodova.