Nogomet
0

Sloboda i Crvena zvezda igraju poslije 22 godine u Kopru, ali pred praznim tribinama

Piše: D. Brkić
Nekadašnji rivali iz Prve jugoslovenske lige, tuzlanska Sloboda i beogradska Crvena zvezda, sutra će u Kopru na stadionu Bonifika odigrati prvi susret nakon 1992. godine.

U posljednjem duelu koji je igran 8. marta 1992. godine, na stadionu Tušanj, pobjedu su odnijeli Beograđani rezultatom 3:0, a strijelci su bili Elvir Bolić i u dva navrata Darko Pančev.

Iako je se na put za Kopar spremao veliki broj navijača crveno – crnih, kao i navijača Crvene zvezde kojih ima veliki broj u Sloveniji, utakmica će se igrati pred praznim tribinama.

Kako su naveli iz Slobode odlučeno je da se utakmica igra pred praznim tribinama zbog sigurnosnih razloga, ali i finansijskih jer se trebalo platiti prisustvo slovenačke policije.

Navijačima i jednog i drugog tima ostaje za utjehu podatak da će se susret direktno prenositi na programu Arene sport 1 u terminu od 14 sati.

Inače, Tuzlaci su po dolasku u Kopar odigrali prijateljski susret sa slovenačkim trećeligašem Piranom i slavili s ubjedljivih 9:0. Nakon Crvene zvezde odigrat će se utakmice s Koprom, Krkom iz Novog Mesta i Portorožom.