Nogomet
0

Sloboda dočekuje Igokeu i nada se čudu

Piše: D. Brkić
Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
Poslije uvjerljivog poraza u prvoj polufinalnoj utakmici play-offa od Igokee u Laktašima (75:113), košarkaši tuzlanske Slobode gaje nadu da favorizovanog protivnika mogu pobijediti u Mejdanu.

“Ponovo smo bili impresionirani Igokeom u Laktašima. Nismo bili na nivou, a bili smo i nedisciplinovani. Ukoliko pružimo posve drugačiju partiju možemo očekivati neizvjesniju utakmicu. Nikada neću odustati od teze da u svakoj utakmici idemo na pobjedu bez obzira na to ko bio na drugoj strani”, kaže Damir Mulaomerović, trener OKK Slobode.

Košarkaši Slobode, koje su povrede pratile većim dijelom sezone, plasmanom u play-off ostvarili su klupski cilj. Prethodno su u Ligi 12 imali skor 13-9, a u Ligi 6 4-6.

“Imali smo MVP-a regularnog dijela sezone Almira Hasandića, MVP-a Lige 6 Ramu Rizvića i najboljeg asistenta Lige 6 Adija Sarajlića. To je znak da smo napravili iskorak u odnosu na prethodnu sezonu i da našim igrama navijači mogu biti zadovoljni. Iskrene navijače pozivam da nam pomognu i protiv Igokee, jer očekujemo jednu pravu košarkašku večer”, kaže Mulaomerović.

Tokom sezone dvorana Mejdan je bila najposjećenija kada je riječ o košarkaškim terenima u BiH. Navijači su bili šesti igrač crveno-crnih, a Sloboda je u sezoni na svom parketu izgubila od Mladosti iz Mrkonjić Grada, Sparsa i Igokee.

Utakmica Slobode i Igokee igra se u utorak od 19 sati, a sudit će Haris Bijedić, Dragan Kralj i Ivan Miličević. U slučaju pobjede Slobode majstorica će se igrati u subotu u Laktašima.