Nogomet
0

Sloboda bez Radovanovića do kraja polusezone, Mehidić i Mehanović ne igraju u Vitezu

Piše: D. Brkić
Fudbaleri tuzlanske Slobode u 9. kolu BHT Premijer lige BiH gostovat će u Vitezu kod istoimenog rivala sa kojim su prije dvije godine vodili prvoligašku bitku za plasman u Premijer ligu BiH.

U Tuzli je Sloboda pobjedila 3:2, dok su Vitežani na svom stadionu slavili sa 1:0 i te se sezone plasirali u elitu.

U ovogodišnjoj sezoni BHT Premijer lige BiH obje ekipe su eliti, ali su i u donjem dijelu tabele. Sloboda ima devet, a Vitez samo pet osvojenih bodova.

"Nama je utakmica u Vitezu izuzetno značajna poslije dva poraza od Radnika i Željezničara. Imamo velikih problema sa sastavom, a do kraja polusezone ne mogu računati na Igora Radovanovića, koji je teško povrijedio koljeno. U Vitezu na raspolaganju neću imati Mirhada Mehanovića (povreda) i kapitena Damira Mehidića (kartoni), ali svi drugi zaista moraju dati svoj maksimum i igrati svih 90. minuta. Ova utakmica za nas je jedna vrsta prekretnice, moramo dati sve od sebe za povoljan rezultat, jer ćemo sa pozitivnim rezultatom mirnije ići ka kraju polusezone“, kaže Denis Sadiković, trener Tuzlaka.

U Slobodi smatraju kako igraju sa ekipom podjednakih kvaliteta i da je konačno sazrelo vrijeme da se pruži jedna kvalitetna partija na gostujućem terenu.

Tuzlaci će ka Vitezu krenuti u petak poslijepodne. Vjerovatni sastav: Fejzić (Pirić), Efendić, Mitrović (Salihović), Janković, Kuduzović, Omić, Šećerović (Bajraktarević), Sarić (Musić), Mujkić, Džafić (Kiso), Mujić. Utakmicu u Vitezu sudi Ognjen Valjić.