Dirk Kuyt
0

"Sljedeće sezone krećemo u borbu za trofeje"

Totalsport
Dirk Kuyt (Foto: AFP)
Dirk Kuyt (Foto: AFP)
Dirk Kuyt, 30-godišnji holandski nogometni reprezentativac i napadač Liverpoola, uvjeren je da će se njegova ekipa sljedeće sezone opet boriti za trofeje.

Kuyt je u Liverpool stigao u ljeto 2006. godine iz Feyenoorda, u transferu vrijednom 9 miliona funti. Još nije imao sreću da s "redsima" osvoji makar i jedan trofej, jer Liverpolov posljednji, u FA Cupu, datira iz sezone 2005/06. Osvojili su ga Liverpoolovi igrači par mjeseci prije Kuytovog dolaska.

"Liverpool je klub koji bi se trebao boriti za trofeje. Garantujem vam da će se to i vrlo brzo dogoditi. S dolaskom Andyja Carrolla i Luisa Suareza u januaru, postali smo znatno jača ekipa. Osim toga, imam jak dojam da će naša uprava na ljeto posegnuti za novim pojačanjima. To još više pojačava moj dojam da ćemo sljedeće sezone krenuti u lov na trofeje", kaže Kuyt, koji je još ranije podržao ostanak Kennyja Dalglisha na klupi u svojstvu stalnog menadžera.

Kuyt ima ugovor s Liverpoolom do 2013. godine. Ovih dana trebao bi potpisati produženje za još 12 mjeseci.

"Želim ostati jer klub pokazuje ambicije za velike stvari, ekipa je sve jača, a porodici i meni je ovdje jako lijepo. Nadam se da ću vrlo brzo produžiti ugovor. Prošlog ljeta mogao sam promijeniti sredinu, jer je Inter pokucao na vrata i pokazao vrlo ozbiljan interes. No, Liverpool me je želio zadržati, pokazali su mi poštovanje i vjeru u mene. To je bilo odlučujuće."