Nogomet
0

Slišković: Priželjkujem pobjedu nad Partizanom

FENA
Blaž Slišković
Blaž Slišković
Blaž Slišković, trener HŠK Zrinjski, koji sutra u Mostaru u prvom pretkolu Kupa UEFA dočekuje beogradski Partizan, kazao je kako priželjkuje pobjedu protiv renomiranog suparnika.

Na današnjoj konferenciji za novinare u Mostaru, Slišković je kazao kako očekuje tvrdu utakmicu u kojoj će odlučivati nijanse.

"Igrači su jako motivirani i jedva čekaju početak utakmice. Na nama u stručnom stožeru je da nekako smirimo momčad da ne bi ušli euforično u utakmicu s nekakvim prevelikim motivom, koji bi nam se mogao vratiti u negativnom smislu", istaknuo je trener Zrinjskog.

Slišković još nije odlučio kojih će 11 igrača sutra poslati na teren, no kazao je da će najvjerojatnije krenuti s četiri igrača pozadi te da će se fokusirati na jačanje veznog reda, gdje su, po njegovim riječima, Plemići imali najviše problema u pripremnim utakmicama.

U sutrašnjoj utakmici Slišković neće moći računati na veznjaka Marija Ivankovića, koji je prije par dana ozlijedio ligamente koljena, niti na već duže vrijeme ozlijeđenog Mladena Žižovića, također igrača veznog reda.

Trenera Zrinjskog dodao je kako je primarni cilj ne primiti zgoditak u Mostaru, dodavši kako, ipak, ne bi unaprijed potpisao 0:0.

"Želimo pobjedu i to je logično, ali ne vjerujem da će ova utakmica odlučiti pobjednika. Vjerujem, možda će to malo zvučati preoptimistično, da će Zrinjski više imati izgleda u Beogradu jer imamo takve igrače koji na strani mogu odigrati mnogo kvalitetnije nego u jednom zgusnutom sistemu, jer ne očekujem da će se Partizan ovdje previše otvoriti i napadati", zaključio je Slišković.

Mostarski nogometaši za sutrašnju se utakmicu pripremaju u Međugorju, dok su Partizanovci odradili pripreme u Nizozemskoj, a zatim su se vratili u Beograd, odakle će na dan utakmice doputovati u Mostar posebnom zrakoplovnom linijom.

Na konferenciji za novinare, održanoj danas u Beogradu, trener Partizana Miroslav Đukić kazao je da respektira nogometaša Zrinjskog, ali da će ishod dvije utakmice ponajviše ovisiti o njegovim igračima.

"Otvaramo novu nogometnu sezonu prvom zvaničnom utakmicom protiv veoma dobrog i kvalitetnog protivnika, koji u svom prvenstvu gaji dosta ofenzivan nogomet. Međutim, pošto smo mi Partizan, normalno je da imamo svoje ambicije i učinit ćemo sve da pobijedimo u Mostaru i plasiramo se u sljedeće kolo. Znamo da će u Mostaru biti paklen ambijent, ali na terenu smo 11 na 11 i mislim da će to biti presudno u krajnjem ishodu", dodao je Đukić.

Utakmice se igra u četvrtak u 20,15 sati, a 8,000 ulaznica, koliko je pušteno u prodaju, gotovo je rasprodano, iako su cijene bile prilično visokih 15 i 20 maraka. Za gostujuće navijače osigurano je dodatnih tisuću ulaznica, ali još nema službene potvrde hoće li u Mostar doista doputovati toliki broj navijača beogradskog kluba.

Iz Uprave Zrinjskog obavještavaju domaće navijače da će za njih biti otvoreni sjeverni i zapadni ulaz na stadion, dok će južni ulaz biti rezerviran za goste. Također, iz Uprave su pozvali navijače da na stadion dođu ranije kako bi na vrijeme mogli proći sve potrebne provjere.