Nogomet
0

Slišković objavio imena igrača, ulaznice u prodaji od ponedjeljka

Klix.ba
Slišković objavio imena 14 'stranaca' za utakmicu BiH - Danska. Karte u prodaji od ponedjeljka po cijeni od 20, 10 i 8 KM.

Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Blaž Slišković danas je objavio imena 14 igrača za predstojeću odlučujuću utakmicu sa Danskom, 11. oktobra na Koševu, za nastup na Evropskom prvenstvu, koje se naredne godine održava u Portugalu.

Slišković je objavio samo imena igrača koji nastupaju u inostranim klubovima. Preostalih sedam igrača, pet iz domaćeg prvenstva, te još dvojica "stranaca" bit će poznata u subotu i nedjelju nakon odigranih susreta u Premijer ligi BiH, odnosno inostranih liga.

Na selektorovom spisku su sljedeći igrači:

Almir Tolja (Casino, Austrija), Mirsad Hibić (Atletico, Španija), Zlatan Bajramović (Freiburg, Njemačka), Muhamed Konjić (Coventry City, Engleska), Emir Spahić (Zagreb, Hrvatska), Saša Papac (Karnten, Austrija), Vedin Musić (Modena, Italija), Sergej Barbarez (Hamburger, Njemačka), Mirko Hrgović (Wolsburg, Njemačka), Mirsad Bešlija (Genk, Belgija), Elvir Bolić (Istanbulspor, Turska), Elvir Baljić (Galatasaray, Turska) i Hasan Salihamidžić (Bayern, Njemačka).

Nakon 14-dnevnog obilaska i razgovora sa većinom reprezentativaca, koji nastupaju u stranim klubovima, Slišković je izrazio zadovoljstvo formom i motoviranošću svih kandidata za najbolji sastav. "Prezadovoljan sam onim što sam vidio. Kod svih igrača vlada jedna pozitivna atmosfera. Želimo da sa iskusnim igračima napravimo jednu atmosferu mira, ne euforije. Za nas je u ovom trenutku najvažnije da nemamo povrijeđenih igrača i nadam se da će tako ostati do susreta sa Dancima", kazao je Slišković.

Okupljanje reprezentacije predviđeno je za 6. oktobar u Međugorju. Nakon kraćih priprema naša najbolja selekcija dolazi u Sarajevo, a bit će smještena u hotelu Casa Grande na Ilidži. Tokom priprema u Međugorju Slišković je 8. oktobra planirao odigravanje jedne kontrolne međusobne utakmice prvog i drugog bh. tima. Prema riječima direktora reprezentacije Ahmeda Pašalića za susret sa Dancima u cijeloj državi, a i u bh. dijaspori vlada veliko interesovanje.

Ulaznice za utkamicu BiH - Danska u prodaji od ponedjeljka

Ulaznice za susret BiH - Danska u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo (EP) u Portugalu 2004. godine bit će puštene u prodaju od ponedjeljka, 6. oktobra, objavljeno je danas u Nogometnom savezu (NS) BiH. Utakmica 10. (posljednjeg) kola Druge grupe kvalifikacija BiH - Danska bit će igrana na Olimpijskom stadionu "Koševo" 11. oktobra. Bit će štampana 31.000 ulaznica, koje će se prodavati u predstavništvima firme "Centrotrans" u sedam bh. gradova, dok će 1.000 ulaznica biti rezervisano za danske navijače. Kako je ranije najavljeno, cijena ulaznica je 20 KM za Zapadnu, 10 za Istočnu, te po 8 KM za Sjevernu i Južnu tribinu.

"Zakasnili smo sa štampanjem ulaznica jer je Evropska nogometna asocijacija (UEFA) kasno odredila termin susreta, koji mora početi u isto vrijeme kada i utakmica Norveška - Luksemburg, koji se također igra u okviru Druge grupe", kazao je danas sekretar u NS BiH Miodrag Kureš.

On je dodao da je potražnja za ulaznicama velika, te da je već do danas rezervisano 9.250 ulaznica. "Stigle su nam rezervacije iz cijele BiH, te par hiljada iz Evrope, a oko 200 ulaznica su rezervirali bh. građani koji žive u SAD", rekao je.

U Sarajevu, ulaznice će se prodavati u predstavništvima "Cenrtotransa" na Autobuskoj stanici, Bulevaru Džemala Bijedića (preko puta zgrade TV), Ulici Mula Mustafe Bašeskije (kod Gradske tržnice), te u Ulici Ferhadija. Po hiljadu ulaznica bit će raspodijeljeno u ekspoziture "Centrotransa" u Zenici, Visokom, Mostaru, Tuzli i Travniku, a 500 ulaznica u Kiseljaku. "Uplatom u 'Central profit banci", te dostavkom fakture u NS BiH građani mogu rezervirati ulaznice", istakao je Kureš.