Nogomet
58

Slišković i Uščuplić složni: Sarajevo izdominiralo u prvom poluvremenu

Piše: Er. M.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Nakon meča između Sarajeva i Širokog Brijega koji je odigran u okviru 24. kola BHT Premijer lige BiH na stadionu Asim Ferhadović Hase, trener Sarajeva Dženan Uščuplić, kazao je da je u prvom poluvremenu vidio fantastičnu igru momaka fudbalskog kluba Sarajevo što je i poentirano rezultatom 1:0.

"Već sa drugim poluvremenom ne mogu biti zadovoljan jer smo se bez ikakve potrebe dali Širokom Brijegu, koji ima izuzetno kvalitetnu ekipu, prednost. Težit ćemo da do kraja prvenstva igramo kao u prvom poluvremenu", kazao je Uščuplić.

Trener Širokog Brijega, Blaž Slišković, rekao je novinarima da je vidio u prvom poluvremenu agresivnost od strane domaćina, te odlučnost da se u startu da zgoditak u čemu je Sarajevo i uspjelo.

"Ne da su nas nadigrali, nego u prvom poluvremenu moja ekipa uopšte nije ličila na ekipu. Sve zasluge u prvom poluvremenu idu na račun Sarajeva", kazao je Slišković.

Dodao je da je Široki Brijeg u drugom poluvremenu iskoristio što se domaćin povukao iako nisu napravili nikakve posebne prilike.

"Čestitam Sarajevu na pobjedi. Vidjela se velika agresivnost kod domaćina i to je ono što je nama falilo, nismo bili agresivni i skoncetrisani. Na našu sreću završilo je minimalnom pobjedom. Sarajevo je danas pobijedilo, ali ostalo je još šest ili sedam teških utakmica. Prvenstvo je do zadnjeg kola otvoreno", zaključio je Slišković.