Nogomet
1

Slavni irski trener Brian Kerr: Nemojmo se zavaravati, BiH nije Estonija

Anadolija
Foto: EPA
Foto: EPA
Slavni irski trener Brian Kerr, uoči utakmice selekcije Bosne i Hercegovine i Irske u Zenici u baražu za Euro 2016, za medije u svojoj zemlji kazao je kako selektor Martin O’Neill mora biti vrlo oprezan u utakmici sa Bosancima jer je "riječ o ekipi sa nekoliko vrhunskih napadača koji igraju u poznatim evropskim klubovima".

Prema njegovom mišljenju, Irska može ostvariti povoljan rezultat u Zenici samo ako ne bude pravila greške kao u dosadašnjim utakmicama.

"Uprkos obećavajućoj činjenici da je naš tim primio samo sedam golova u 10 utakmica, naša odbrana je bila šuplja u nekim utakmicama kvalifikacija. To se mora ispraviti, jer oni koji misle da će selekcija BiH biti druga Estonija se varaju. Većina ovih igrača iz BiH su igrali na Svjetskom prvenstvu u Brazilu, uključujući opasne napadače Senada Lulića iz Lazija i fudbalere Rome Miralema Pjanića i Edina Džeku", rekao je Kerr.

Naglasio je kako selektor Irske mora konstantno tražiti od svojih fudbalera da zadrže visoki stepen discipline u svojim redovima, ističući, ako žele da u Zenici ostvare povoljan rezultat.

"Nadam se da će naši obratiti pažnju na tri ključne stvari, a to su postavljanje odbrane, dodavanja i kretanje prema napadu, kao i disciplina pod pritiskom", istakao je irski stručnjak.

Utakmica Bosna i Hercegovina – Irska igra se večeras na stadionu "Bilino polje" u Zenici sa početkom u 20:45 sati. Revanš susret play-offa je tri dana kasnije na stadionu "Aviva" u Dublinu.