Nakon pobjede u Genku
0

Slavlje na ulicama Sarajeva

Sarajevo-x.com
Nakon što je sinoć u Genku nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine pobijedila Belgiju sa 4:2, širom Bosne i Hercegovine se slavio sjajan podvig bosanskohercegovačkih 'zmajeva'.

Sinoćnjim pogocima Džeke (7.), Jahića (75.), Bajramovića (80.) i Misimovića (85.) reprezentacija Bosne i Hercegovine nadigrala je Belgiju koja je postigla samo dva pogotka i to golovima Dembelea (65.) i Soncka (88. - 11 m).

Gostujuća pobjeda u Belgiji u jednoj od ključnih utakmica kvalifikacija više je nego dovoljan razlog za slavlje na ulicama širom Bosne i Hercegovine, a u Sarajevu je proslava potrajala do ranih jutarnjih sati.

Ulice glavnog grada Bosne i Hercegovine bile su prepune građana koji su izašli kako bi proslavili pobjedu bosanskohercegovačkih 'zmajeva'. Automobilske sirene čule su se do kasno u noć, a vozila na kojima se vijorila zastava Bosne i Hercegovine blokirala su sve glavne saobraćajnice u Sarajevu.

Nogometaši BiH sinoć su ostvarili jednu od najvažnijih pobjeda i preuzeli drugo mjesto na tabeli grupe 5 kvalifikacija. Iako oslabljena neigranjem nekoliko standardnih igrača reprezenzacija BiH napravila je veliki podvig.

U narednom kolu u srijedu BiH će u Zenici dočekati Belgiju.