Bundesliga
1

Slavlje Bayerna, Borussije (D) i Schalkea

Totalsport
Slavlje nogometaša Bayerna (Foto: AFP)
Slavlje nogometaša Bayerna (Foto: AFP)
Pobjede Bayerna, Borussije Dortmund i Schalkea obilježile su subotnji program 11. kola Bundeslige.

Vodeći Bayern je na svojoj Allianz Areni svlaao trećeplasirani Eintracht s 2-0. Nije to bila posebno uvjerljiva predstava Heynckesovih nogometaša, ali su još jednom ugrabili sva tri boda i zadržali sedam bodova prednosti pred Schalkeom i čak 11 pred aktualnim prvakom Borussijom (D).

Bavarci su poveli u 44. minuti. David Alaba je sjajno proigrao Javija Martineza, Španac je izbio sam pred Kevina Trappa, ali umjesto da pokuša postići prvi pogodak u dresu novog kluba, nesebično je proigrao Francka Riberyja koji je imao lagani posao. Vadim Demidov je u 76. minuti srušio u šesnaestercu Bastiana Schweinsteigera, a precizan je s bijele tačke bio Alaba.

Borussia (D) je kao gost pobijedila Augsburg s 3-1, a "žuto-crni" su poveli već u osmoj minuti kada je Marco Reus pogodio iz slobodnog udarca, potpuno iskosa s lijeve strane. U 51. minuti je Roman Weidenfeller ispucao dugu loptu, a Mario Götze ju je proslijedio Robertu Lewandowskom za 0-2. Poljak je bio strijelac i u 70. minuti nakon asistencije Reusa, a utješni je pogodak za domaće dao Sascha Mölders.

Schalke je pobijedio Werder s 2-1 iako su gosti iz Bremena poveli u 16. minuti šestim ovosezonskim pogotkom Aarona Hunta. Domaćima su pobjedu ipak u drugom poluvremenu osigurali Roman Neustädter i Julian Draxler, a treba spomenuti da je u četvrtoj minuti sudijske nadoknade Lewis Holtby izbio s linije loptu kojom je Werder mogao doći do boda.

Freiburg i HSV su odigrali 0-0, a gosti iz Hamburga su od 35. minute igrali s igračem manje. Zbog drugog žutog kartona je isključen Paul Scharner. Mujdža je odigrao čitavu utakmicu za Freiburg, dok Sejada Salihovića nije bilo u timu Hoffenheima, koji je remizirao 1:1 na gostovanju kod Fortune Dusseldorf.

Bundesliga, 11. kolo:

Augsburg - Borussia (D) 1-3 (Mölders 81/ Reus 8, Lewandowski 51, 70) Schalke - Werder 2-1 (Neustädter 59, Draxler 69 / Hunt 16) Bayern - Eintracht 2-0 (Ribery 44, Alaba 77 - 11m) Fortuna D. - Hoffenheim 1-1 (Kruse 4 / Joselu 39) Freiburg - HSV 0-0   Tabela: Bayern 30, Schalke 23, Frankfurt 20, Borussia D. 19, Bayer L. 18...