Nogomet
0

Slavko Brekalo: Cijenimo Željezničar jer dolazi na Pecaru da se nadigrava

Piše: D. B.
Široki Brijeg će u okviru 17. kola BHT Premijer lige BiH u nedjelju biti domaćin Željezničaru. Stoper tima sa Pecare Slavko Brekalo respektuje protivnika te priželjkuje pobjedu i ostanak na vrhu tabele.
Slavko Brekalo
Slavko Brekalo
Širokobriježani su pauzu u prvenstvu dočekali na prvom mjestu, obavili su kvalitetne pripreme, odlično započli sezonu pobjedom nad Radnikom, a odgađanje 17. kola su iskoristili kako bi se dodatno pripremili za utakmicu protiv Mladosti iz Velike Obarske u četvrtfinalu Kupa BiH i susret sa Željezničarom u prvenstvu ovog vikenda.

"Pripreme smo odradili na zavidnom nivou, posebno u Antaliji. Nakon toga je došla i ova pauza zbog odgađanja kola, tako da smo imali vremena da se još bolje pripremimo. Nakon dobrog ulaska u nastavak prvenstva i pobjede nad Radnikom, sa mnogo samopouzdanja smo dočekali i utakmicu protiv Mladosti u Kupu BiH, u kojoj smo bili apsolutni favoriti. Napravili smo dobar rezultat pred uzvrat na Pecari, tako da plasman u polufinale ne bi trebao biti problem", izjavio je Brekalo.

Naredni protivnik u prvenstvu je Željezničar, koji je također dobro otvorio proljetni dio prvenstva pobjedom nad Olimpicom.

"U narednom kolu nas očekuje susret s rivalom Željezničarom. Među nama nema tajni i taktike, jer se često susrećemo u takmičarskim i prijateljskim utakmicama. Poznajemo protivnike, znamo da dolaze da se nadigravaju i to cijenimo. Takav protivnik je mamac za publiku", rekao je snažni stoper Širokog Brijega.

Lider želi pobijediti opasnog konkurenta i nastaviti borbu za titulu.

"Igramo pred našim navijačima i svakako namjeravamo pobijediti za ostanak na vrhu tabele. Kako stvari stoje sada, imamo dobre šanse na oba fronta, kako u Kupu BiH, tako i u Premijer ligi. Ako nam se ukaže prilika na oba fronta, znat ćemo je iskoristiti", kazao je Brekalo.

Plavi su doveli nekoliko pojačanja kojima će Širokobriježani posvetiti posebnu pažnju.

"Poznajemo sve vrline Željezničara i na osnovu toga se pripremamo za utakmicu. Ipak, posebnu pažnju moramo posvetiti pojačanjima koja su došla u klub tokom zimskog prijelaznog roka", smatra nogometaš Širokog Brijega.

Istakao je da je protivnik izuzetno opasan, ali vjeruje u pobjedu svog tima.

"Željezničar dolazi rasterećen na Pecaru nakon pobjede nad Olimpicom. Iskreno se nadam dobroj utakmici i vjerujem u našu pobjedu", završio je Brekalo.

Utakmica Široki Brijeg - Željezničar se igra u nedjelju od 18 sati.